Spitalul din Bârlad va avea mai puține paturi. Toți pacienții vor fi afectați

Spitalul din Bârlad va avea mai puține paturi. Toți pacienții vor fi afectați

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad va avea mai puţine paturi, reducerea fiind decisă de consilierii locali.

Aleşii locali din Bârlad au aprobat reducerea cu 87 a numărului de paturi de la Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”. În marea lor majoritate, aceste paturi fac parte din secţiile de care bârlădenii cred că ar fi cea mai mare nevoie.

Reducerea, au explicat reprezentanţii spitalului, vine ca o măsură impusă prin planul cadru de conformare 2017 – 2020 de care depinde inclusiv emiterea de către Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a autorizaţiei de funcţionare.

Nu pot fi neglijate, însă, nici dificultăţile financiare ale instituţiei, spitalul având în jur de 9 milioane de lei datorii către furnizori.

Recent, ca o măsură de austeritate, conducerea spitalului propusese renunţarea la bonurile de masă date angajaţilor, iar oamenii au protestat.

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a avut până acum 811 paturi.

Secţia de medicină internă, cardiologie, oftalmologie sau obstetrică ginecologie sunt doar câteva dintre secţiile vizate de reducerea numărului de paturi.

Instituţia asigură asistenţă medicală atât pentru bârlădeni,  cât şi pentru locuitorii tuturor comunelor din zona arondată.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.