Spitalul Regional va fi construit pe cea mai proastă locaţie posibilă

Spitalul Regional va fi construit pe cea mai proastă locaţie posibilă

După luni în care primarul Mihai Chirica a jonglat cu locaţia Spitalului Regional de Urgenţă după bunul său plac, minţind nu doar ieşenii, ci şi autorităţile centrale, în cursul zilei de 30 octombrie a anunţat că locaţia spitalului a fost bătută în cuie (deşi eşecurile anterioare repetate ne fac serios să ne îndoim de acest lucru).

Demonstrându-şi, încă o dată (deşi chiar nu mai era nevoie), incompetenţa, Chirică (după cum preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îl poceşte) a explicat băţos nevoie mare că mult aşteptatul şi controversatul Spital Regional de Urgenţă va fi construit în zona Moara de Vânt, „cu racordare directă la zona C.A. Rosetti”.

Citeşte şi Întâmplare de pomină cu Mihai Chirica, Gigi Becali şi Maricel Popa”

Potrivit primarului, în perioada imediat următoare, o suprafaţă de 10 – 12 ha din totalul celor 23 de ha existente va fi „dezmembrată”, urmând a fi trecută din proprietatea municipiului Iaşi în proprietatea statului român.

Extrem de distant şi detaşat, Chirică a aruncat toată responsabilitatea în dreptul Ministerului Sănătăţii, anticipând, parcă, un nou eşec al aceste locaţii. Ba mai mult decât atât, din povestirile sale, s-ar părea că la întâlnirea de la Bucureşti la care au participat directorul Autorităţii Aeronautice Române, ministrul Sănătăţii şi alţi specialişti din domeniu, prezenţa sa şi a „preşedintelui Popa” (Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean) a fost inutilă, deciziile fiind luate, exclusiv de autorităţile centrale.

Total pe lângă subiect şi fără vreun plan concret, Mihai Chirica a încercat să ne mai îmbete încă o dată cu apă rece. Ce nu şi-a dat seama Mihaiţă este că l-au dat de gol nesiguranţa mascată sub o aroganţă specifică şi explicaţiile despre detaliile tehnice, buget sau amenajarea interioară a spitalului. Mai exact, în timp ce încerca disperat să ne convingă că a reuşit să stabilească locaţia spitalului şi că acesta se va construi, Chirica vorbea doar despre planul general de construcţie al „unui spital regional, fie el la Iaşi, Cluj sau Timişoara” şi nu despre construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

În plus, ca să continue fanfaronada începută odată cu discuţiile locaţiei spitalului, primarul a luat în râs întrebări serioase sau tehnice legate de acest subiect. Întrebat dacă terenul din zona Moara de Vânt nu va întâmpina probleme cu alunecări de teren, Mihai Chirica a evitat răspunsul, bătându-şi joc, efectiv, de ceea ce înseamnă spital regional şi sănătatea oamenilor şi demonstrând că alegerea acestei locaţii se bazează pe „noroc”: „Nu o să-l putem agăţa de cer, să-l batem în pioneze de vreun norişor, că nu stă. De aceea, sigur, îl vom aşeza pe pământ, acolo unde va fi şi construit.(…) Norocul nostru este că apa este la destulă adâncime, nu se pune problema”. Ba chiar, sătul de acest subiect, Chirică a completat spunând că „S-a săturat de înghiţit atât de mult cherosen de la drumurile dese făcute la Bucureşti”.

Concluziile nu le vom trage noi, vă lăsăm pe voi, cititorii, însă nu ne putem abţine să nu adăugăm că Mihai Chirica e la un pas de a ruina accesul tuturor locuitorilor din zona Moldovei la îngrijiri medicale adecvate.

P.S. Probabil v-ați dat seama că asta cu Spitalul Regional a fost o fumigenă pentru a ascunde penibilul situației în care a fost pus cu „scrisoarea”…

Citeşte şi Iacobane, ne pare rău, dar toate păsările pier pe limba lor!”

spital

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.