Stilul de viaţă al candidaţilor la preşedinţia SUA

Stilul de viaţă al candidaţilor la preşedinţia SUA

Ediţia franceză a Huffington Post a prezentat recent stilul de viaţă al candidaţilor la preşedinţia SUA, punând accent pe alimentaţie, sport şi somn, adică exact acei indicatori de sănătate care ajută foarte mult o persoană să nu cedeze sub presiunea activităţii cotidiene.

Hillary Clinton

În materie de alimentaţie, Hillary Clinton nu este la fel de strictă ca soţul său, care a devenit vegan. Conform Associated Press, asistenţii săi ar fi declarat că regula numărul unu după care se conduce Hillary Clinton este: „Dacă un lucru pare rău, însemnă că şi este”! Una din obsesiile candidatei democrate ţine de… ardei. Ea mănâncă şi chips-uri şi poartă în geantă permanent un sos picant. Se pare, cu alte cuvinte, că Hillary ştie faptul că mâncarea picantă ajută la scăderea în greutate şi că diminuează riscul de accident cardio-vascular, reducând procentul de colesterol rău. Hillary mănâncă, de asemenea, Boca Burgers, sandvişuri vegetariene pe bază de soia şi bogate în proteine.

Yoga şi aerobicul sunt exerciţiile fizice preferate ale candidatei, conform declaraţiei pe care a dat-o în revista „People” în 2014. În cazul în care nu are alte posibilităţi, optează pentru mersul pe jos.

Hillary Cliton pare a cunoaşte şi importanţa somnului. În luna ianuarie a acestui an a declarat într-un talk show că poate dormi la comandă şi că, atunci când are posibilitatea, apelează la micro-sieste de câte zece minute.

Bernie Sanders

Conform declaraţiilor fiice sale, Bernie Sanders „urmează regimul paleo încă dinainte de a fi inventat”! Candidatul democrat consumă în mod special carne roşie şi legume. Apreciază omleta la micul dejun şi îi place să facă un barbeque seara. Reginul lui Sansers nu este, totuşi, chiar atât de strict, deoarece lunile trecute a fost surprins mâncând îngheţată Ben & Jerry în emisiunea The View. Şi chiar i-a plăcut…

În privinţa sportului, Sanders este adeptul „şcolii vechi”, în sensul că taie lemne şi merge singur la cumpărături, ceea ce ne face să credem că practică o activitate sportivă mult mai regulată decât majoritatea dintre noi. A fost, de altfel, unul dintre cei mai buni atleţi în cadrul liceului la care a învăţat. Conform dosarului său medical, are o stare bună de sănătate şi… consumă foarte rar alcool!

În privinţa obiceiurilor sale de a dormi, nu se cunosc prea multe lucruri. De fapt, se ştie că se trezeşte foarte devreme, o modalitate foarte bună de a se păstra în formă şi a fi productiv.

John Kasich

Pastele sunt preferatele mele”, a declarat John Kasich pentru The Skimm. „Probabil nu sunt foarte bune pentru sănătate, dar nu mă interesează”, a mai spus el. Guvernatorul republican admite că este înnebunit după stick-urile de brânza şi aripioarele de pui, acompaniate cu hot dog fără sos!

Lui Kasich îi place să joace golf şi a declarat că a acordat mai multă atenţie sportului decât sondajelor lui Donald Trump. Soţia sa, Karen, este pasionată de exerciţiile fizice, lansând mai multe clipuri video gratuite, de câte zece minute, cu exerciţii fizice destinate elevilor de şcoală primară.

Se ştiu foarte puţine despre obiceiurile legate de somn ale lui Kasich. Nu raportează ora la care vrea să fie trezit şi nici nu vorbeşte prea mult despre obiceiurile sale.

Ted Cruz

Ted Cruz adoră berea Guinness şi aşa-zisele enchiladas cu carne şi, mai ales, fără avocado, sigurul aliment pe care-l detestă cu adevărat, după cum a explicat în Des Moines Register. Ce păcat! Acest fruct este excelent pentru sănătate. De altfel, nu prea îi plac legumele, demonstrând lipsă de luciditate în materie de alimentaţie sănătoasă. La micul dejun adoră să mănânce un sandviş cu ouă de la McDonald’s. În timpul unui raliu în Iowa, Cruz a declarat că, dacă va fi ales, va reintroduce cartofii prăjiţi în meniurile din cantine şi nu va mai finanţa alimentele fără gluten pentru armată.

Conform unui site de fitness, Cruz face jogging şi uneori joacă baschet. Poartă un ceas conectat FitBit şi îi place să vorbească la telefon mergând, conform unui raport CBS. În cartierul general al campaniei sale are un covor de yoga „made in USA” de 35 de dolari…

Ted Cruz este o pasăre de noapte, dacă e să ne luăm după declaraţiile soţiei sale, Heidi. Ia cina în jurul orei 22:00 şi nu este un tip matinal.

Donald Trump

Donald Trump a declarat în mod repetat că nu a băut niciodată alcool. Candidatul republican are o febleţe pentru ouă şi şuncă. A declarat că a sărit de multe ori peste micul dejun. În decembrie 2015, în „People”, a declarat că a slăbit aproape 7 kilograme în timpul campaniei din cauza lipsei de apetit. În loc de mâncare gătită, preferă gustări.

A vorbi non-stop este, se pare, sportul său preferat. „Nu m-am gândit niciodată înainte, dar vorbitul este un fel de sport”, a declarat Trump. „Este foarte excitant. Noaptea trecută eram la Konxville în faţa a 12.000 de persoane. Când te adresezi unui număr de 12.000 de persoane, nu te mai gândeşti să mai mănânci”, a mai spus Trump. El practică, de asemenea, golful. În opinia sa, chiar dacă unii nu-l consideră sport, „golful te ţine departe de frigider, pentru că eşti pe verde”! În Men’s Health a declarat că „a avea grijă de corpul tău este o dovadă de dragoste, deoarece nimeni nu vrea să arate ca o minge, cu atât mai mult să fie suportat aşa de altcineva”.

Donald Trump este privit ca un insomniac. El atribuie o parte a succesului său faptului că nu doarme decât 3 sau 4 ore pe noapte. „Cum ar putea o persoană care doarme 12-14 ore să concureze cu una care nu doarme decât 3 sau 4 ore?”, se întreba Trump în Daily News.

Cel mai recent dosar medical al lui Barack Obama arată că acesta este în formă şi că a reuşit să-şi scadă procentul de colesterol rău în timpul mandatului de preşedinte al SUA. Regimul său alimentar sănătos şi programul sportiv l-au ajutat, fără îndoială, să-şi servească mai bine ţara, zi de zi!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.