Strategia de comunicare a lui Chirica sau cum să-i prostești pe ieșeni

Strategia de comunicare a lui Chirica sau cum să-i prostești pe ieșeni

Nu știm cine îl învață, dar trebuie să recunoaștem că modalitate mai bună de a-i duce cu zăhărelul pe ieșeni rar ne-a fost dat să vedem.

Primarul Mihai Chirica stăpânește la perfecție tehnica prostelii pe față, chiar dacă mișcarea de rezistență de la începutul anului nu i-a ieșit. „Je suis Chirica” s-a transformat într-un eșec atât de mare încât până și cei mai lingușitori dintre cuvântătorii lui au fost nevoiți să recunoască prostia pusă la cale!

Astăzi este ședință de Consiliu Local. Multe proiecte pe ordinea de zi, proiecte pe care Mihai Chirica le-a prezentat într-o conferință de presă miercuri, 26 iulie. E drept că preferam să le vedem promovate pe pagina de Facebook a primarului, dar acolo se pun numai poze artistice (vorba aia, „doar unul e primar dandy în România”).

Și a vorbit Chirica în conferință de ziceai că Iașiul are atâția bani de investit încât nici măcar bugetul României nu se poate compara cu noi. În fapt, Mihai Chirica a încercat să transmită că nu are nevoie de banii de la Guvern, știți, acei bani împărțiți prin Programul Național de Dezvoltare Locale (faimosul PNDL 2). Păi, e și greu să răspunzi la întrebări legate de PNDL 2 în condițiile în care primăria Iași a obținut finanțare pentru doar 2 proiecte (undeva în jurul a 4 milioane de lei)!!!!

Dar, să vedem ce investiții poate face Mihai Chirica: 60 de computere pentru Colegiul Național „Emil Racoviță” sau 250.000 lei pentru branșarea la curent electric a echipamentelor necesare platformei de aterizare a elicopterelor (proiect al Inspectoratului pentru Situații de Urgență). De asemenea, Mihai Chirica va mai investi 3.110 lei pentru soclul unei troițe.

Mihai Chirica va propune aprobarea documentației și indicatorilor tehnico-economici privind amenajarea unei creșe și a unei grădinițe în strada Ciurchi, nr. 111 (nu se știe când vor începe lucrările), precum și aprobarea documentației necesare construirii unui nou cămin studențesc în str. Codrescu nr. 6 (nu se știe când sau dacă se va construi).

Tot la capitolul investiții putem trece ordinul transmis către Veolia de verificare a tuturor branșamentelor aferente unităților de învățământ (că și cum ăștia de la Veolia sunt atât de proști încât nu știu ce au de făcut)! Dar, Chirica trebuia să vorbească mult și, cum nu mai avea cu ce să umple timpul, a zis și el ce i-a mai trecut prin cap…

Mihai Chirica se laudă în iulie 2017 și cu ce s-ar putea să facă în 2018 (reparații capitale la etajele 3, 4 și 5 – tronson D, de la Spitalul de Recuperare)!

În opinia lui, tot la capitolul bani investiți în Iași se poate trece și concesionarea unui teren pentru ca un investitor privat să construiască o parcare subterană.

A, să nu uităm celebrele platforme de topire a zăpezii, despre care ne vorbește, lună de lună, din 15 ianuarie 2015. Iată ce spunea atunci: „Vreau să construim la Iași prima platformă de topire a zăpezii. Prognozăm că vom construi astfel de platforme acolo unde avem magistrale, adică în Dacia, Alexandru cel Bun, Păcurari, Canta și Tudor Vladimirescu”. Ei, dragii moșului, exact același lucru îl spune și astăzi!!!!

Acestea sunt marile investiții pe care Mihai Chirica le-a anunțat pentru Iași. Pare mult când stai și asculți conferința de presă în direct. Dacă te mai gândești puțin, îți dai seama că totul este o strategie de păcălire a ieșenilor. Doar atât.

În ceea ce privește banii pe care nu i-a primit (numai și numai din cauza lui) prin PNDL 2, tăcere totală! Că din toată această cauză, tot noi, ieșenii, avem de suferit… nu mai contează! Strategia să meargă, timpul să treacă și poate mai prindem un mandat…

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.