Subprefectul Abalaşi se visează primar!

Subprefectul Abalaşi se visează primar!

Un banal profesoraş de ţară, ajuns într-o funcţie destul de importantă printr-o conjunctură politică, are astăzi veleităţi de mare conducător şi se laudă oricui are răbdare să-l asculte că va candida la Primăria Iaşi.

Bogdan Abalaşi pe numele lui este un… am vrut să spun Hopa-Mitică, dar mi-am adus aminte că personajul amintit cade mereu în picioare, pe când el, la construcţia anatomică pe care o are, sigur… doar cade (şi rămâne aşa)! Aşadar, Bogdănel este o creaţie tipică a politicii post-decembriste, adică un pierde-vară care a săpat cam prin toate partidele prin care a trecut şi care vrea să demonstreze că este bărbat, chiar dacă toată lumea ştie că nu poate ieşi de sub papucul soţiei!

Faptul că Abalaşi se crede prefect, în condiţiile în care ţine locul prefectului temporar, el fiind subprefect, nu este nicio noutate. Visează atât de mult la o funcţie, încât chiar crede că o şi ocupă. Dar, asta nu e o problemă, la fel cum nu este nici faptul că îşi arogă dreptul de a folosi cuvântul „tolera”, în condiţiile în care el este cel… tolerat! Acasă de nevastă, la fostul PC (partid care l-a uns subprefect) de foştii colegi, iar la Curtea Berarilor… de către comeseni şi chelneri.

Repet, toate acestea nu ar constitui nicio problemă dacă actualul subprefect Abalaşi nu şi-ar fi luat lumea în cap şi nu ar fi împânzit mediul online cu poze de la vizitele pe care le-a făcut pentru aprovizionarea de vară, toamnă sau iarnă. Sau dacă nu s-ar lăuda la fiecare colţ de stradă că are susţinerea ambasadorului Statelor Unite în România pentru a candida la Primăria Iaşi.

Să vedem, totuşi, ce-l recomandă pe Bogdănel pentru o funcţie atât de importantă cum este cea de primar al municipiului Iaşi:

– faptul că este prieten cu chelnerii de la Curtea Berarilor sau de la Master Pub…

– faptul că principala lui activitate este să-şi pună poze pe Facebook

– faptul că nu mai departe de vara trecută, în cadrul unei întâlniri bahice, striga, exact ca pe stadion, numele fostului primar al Iaşului, căruia îi mai şi jura „iubire veşnică”

– faptul că a fost măsurat recent într-un sondaj al PSD în cadrul căruia figura ca… candidat (!) din partea PSD (reamintim că a ajuns subprefect sub umbrela fostului PC)

– faptul că în amintitul sondaj a obţinut sub 1 %

– faptul că în multe zile parchează maşina prefecturii la Iulius Mall, lângă o sală de jocuri…

– faptul că este un familist convins şi nu a avut şi nici nu are vreo dorinţă greu de împărtăşit pe care să o trimită la Bucureşti şi apoi să se chinuie să o readucă la Iaşi

– faptul că are susţinerea necondiţionată (morală şi financiară) a unei tinere politiciene de Bahlui cu care mai face schimb de locuri la volan atunci când e rostul de luat vreo amendă sau de suspendat vreun permis (o fi vreo legătură între ultimele două puncte?)

Ei, ce ziceţi, îl votăm pe Bogdănel la primărie sau aşteptăm poveştile despre tânăra sa susţinătoare?

Sursa foto: Facebook

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.