Subvenţia la termoficare, folosită la Botoșani pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu“

Subvenţia la termoficare, folosită la Botoșani pentru reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu“

Decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) prin care primăriile nu vor mai acorda de anul viitor subvenţii la termoficare ar putea reprezenta un nesperat ajutor pentru municipalitatea botoşăneană.

Astfel, subvenţia la termoficare ar putea fi folosită pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu“.

Firma de termoficare Modern Calor are la această dată 11.243 de clienţi casnici, pentru care municipalitatea plăteşte diferenţa dintre preţul total de producere a energiei termice, care la Botoşani este 363,74 lei pe gigacalorie şi preţul facturat populaţiei, respectiv 164 de lei pe gigacalorie. Mai mult, botoşănenii cu venituri mici primesc şi ajutoare la încălzire asigurate de la bugetul de stat. Anul trecut, municipalitatea a plătit în contul subvenţiei pentru termoficare 10,4 milioane lei. în acest an, conducerea Modern Calor a solicitat 11,5 milioane lei, s-au apobat 10 milioane, plăţile făcute până la această dată fiind de 6,9 milioane lei.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.