Subvenţii pentru firmele botoșănene care angajează ucenici

Subvenţii pentru firmele botoșănene care angajează ucenici

Angajatorii botoşăneni care încadrează ucenici în cadrul companiei pe care o conduc, primesc la cerere din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), pe toată durata contractului suma de 1125 lei.

În fucţie de nivelul de calificare pentru care se face perioada de ucenicie, agenţii economici vor primi această sumă pe o anumită perioadă de timp.

Astfel, pentru niveul de calificare doi pregătirea teoretică şi practică trebuie să se facă pe parcursul a 360 de ore, angajatorii încasând subvenţia timp de 12 luni.

În cazul în care ucenicia la locul de muncă se desfăşoară pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel trei, respectiv 720 ore, agenţii economici vor primi cei 1.125 lei timp de 24 de luni, iar în cazul în care ucenicia se desfăşoară pentru dobândirea competenţelor corespunzătorare unei calificăr de grad patru, respectiv 1.080 de ore, angajatorul va încasa ajutorul timp de 36 de luni.

Printre documentele necesare încheierii contractului de ucenicie sunt copiile legalizate ale actelor de studii care atestă îndeplinirea condiţiilor de acces la formare profesională pe nivelurile de calificare prevăzute de legislaţia în vigoare, certificatul medical care atestă faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea muncii în care se organizează ucenicia precum şi dispoziţia de repartizare eliberată de AJOFM.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.