Suceava se mișcă repede: mai multe drumuri vor fi modernizate și vor fi construite locuințe sociale

Suceava se  mișcă repede: mai multe drumuri vor fi modernizate și vor fi construite locuințe sociale

Mai multe drumuri de pământ din municipiul Suceava vor fi modernizate și noi locuințe sociale vor fi construite printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 7 milioane de euro.

Potrivit primarului Ion Lungu, contractul privind sprijinul pregătitor pentru finanțarea GAL Suceava și elaborarea de strategii de dezvoltare locală a fost semnat la București. „Este un nou instrument de atragere de fonduri europene pe care vrem să îl valorificăm la maxim la Suceava. Avem o perioadă de șase luni de zile cu bani asigurați de Ministerul Fondurilor Europene pentru a face această strategie prin care vom putea depune proiecte de 7 milioane de euro”, a spus Lungu, subliniind că aceste proiecte vor fi implementate în special în zonele marginalizate, cum ar fi Ițcani, Burdujeni-sat, Laniște sau Aleea Dumbrăvii.

Lungu a precizat că o țintă a acestui proiect o reprezintă locuințele sociale, în condițiile în care primăria are un deficit la acest capitol, iar unele locuințe sociale sunt în clădiri cu o vechime de peste 100 de ani care nu mai pot fi reparate și trebuie dărâmate.

Primarul a mai arătat că aproximativ 30% din finanțare poate fi alocată pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, astfel încât se vor putea moderniza drumuri și străzi.

Lungu a încheiat spunând că până la sfârșitul acestui an va fi elaborată strategia și votată în Consiliul local, pentru ca apoi să fie depuse proiectele prin GAL urban Suceava.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.