Surprize pregătite de Observatorul din Bârlad cu ocazia eclipsei parțiale de Lună

Surprize pregătite de Observatorul din Bârlad cu ocazia eclipsei parțiale de Lună

Luni, 7 august, se va produce o eclipsă parțială de Lună ce va fi vizibilă din Europa, Africa și Australia.

Din România eclipsa se va observa chiar la începutul eclipsei parțiale, în seara zilei de 7 august, maximul fenomenului producându-se la ora 21:20. Magnitudinea eclipsei va fi 0.252, cu o acoperire la faza maximă de 25.2%.

Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza mai multe activități cu scopul popularizării și promovării astronomiei în rândul publicului.

În seara zilei de 7 august 2017, la ora 19:00, la Observatorul Astronomic se va organiza o prezentare publică, în cadrul căreia se va vorbi despre eclipsele de Lună.

Între orele 20:30 și 23:30, se vor organiza observații astronomice în stradă, în zona parcului „Victor Ion Popa” (pe trotuar la strada principală).

În același timp, cu ajutorul telescopului principal, de la sediul Observatorului Astronomic o să transmitem live eclipsa parțială de Lună, pe Internet.

Pagina oficială de facebook a Planetariului și a Observatorului Astronomic din Bârlad www.facebook.com/astrobarlad, site-ul AstroBârlad www.astrobarlad.wordpress.com și pe site-ul Muzeului „Vasile Pârvan” www.muzeuparvan.ro.

Observațiile astronomice din stradă și transmisia live pe Internet vor fi posibile numai dacă cerul va fi senin!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.