Tânără internată din cauza arsurilor provocate de soare

Tânără internată din cauza arsurilor provocate de soare

O tânără din Iași a ajuns la spital, vineri după-amiază, după ce a suferit arsuri de gradul I pe 90 la sută din corp provocate de soarele.

Potrivit prof.univ.dr Diana Cimpoeșu, coordonatorul UPU-SMURD din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, tânăra în vârstă de 23 de ani a spus personalului medical că a ignorat că afară sunt peste 34 de grade Celsius și a plecat la Băile Nicolina, unde a adormit la plajă. Ea a fost internată și direcționată spre Clinica de Arși și Chirurgie Plastică și Reparatorie.

Medicii recomandă cetățenilor ca deplasările prin oraș să fie făcute în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul.

Trebuie evitate aglomerațiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11,00 și 18,00, să poarte haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Pe perioada caniculei, specialiștii recomandă cetățenilor să bea 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe și ceaiuri sau să mănânce fructe și legume sau iaurt.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.