Țara în care locuiești influențează vârsta la care te căsătorești

Oamenii aleg să se căsătorească mai târziu sau deloc, arată o statistică a Națiunilor Unite privind vârsta căsătoriei în diferite țări ale lumii.

Amânarea momentului căsătoriei a devenit un fenomen mondial, cele mai invocate motive fiind cele legate de carieră, neîncrederea în instituția căsătoriei sau comoditatea concubinajului.

Statistica a fost făcută pe 263 de țări și cuprinde informații din baza de date a ONU.

Cei de la site-ul priceonomics.com sunt de părere că țara în care locuiești poate influența semnificativ vârsta la care alegi să te căsătorești. Conform acestora, primul factor determinant în acest sens este venitul țării. Astfel, dacă oamenii din țările nordice bogate, precum Finlanda sau Suedia, se căsătoresc, în medie, după vârsta de 30 de ani, cei din țările africane aleg să se căsătorească înainte de 20 de ani. De asemenea, statistica arată că bărbații din fiecare țară se căsătoresc, în medie, cu aproape 4 ani mai târziu decât femeile.

Citeşte şi „Inteligenţa copilului este dată de mamă sau de tată?”

Conform Institutului Național de Statistică, în România vârsta medie de căsătorie este de 29 de ani la femei și de 32 de ani la bărbați.

Cu toate acestea, concluzia statisticii arată că majoritatea oamenilor aleg totuși să se căsătorească, chiar dacă mai târziu decât o făceau generațiile anterioare.

tabel

Sursă foto:  https://priceonomics.com

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.