Taximetriştii ieșeni protestează împotriva Taxify şi Uber

Taximetriştii ieșeni protestează împotriva Taxify şi Uber

Taximetriştii ieșeni vor protesta, timp de două zile, în centrul Iaşiului. Sute de şoferi sunt aşteptaţi la manifestaţie, în zilele de 13 şi 14 februarie, în intervalul orar 10.00 – 13.00, arterele de circulaţie afectate fiind str. Anastasie Panu, str. Palat şi str. Costache Negri. Totodată, în ambele zile, în intervalul orar menţionat, va fi închis accesul auto în parcarea din faţa Palatului Culturi.

Principala nemulţumire a companiilor de taxi vizează anticipata intrare pe piaţa ieşeană a unor servicii precum Taxify sau Uber. În timp ce Taxify deja contractează şoferi, Uber încă tatonează piaţa.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a autorizat protestul taximetriştilor și a dispus restricţionarea circulaţia autovehiculelor pe str. Anastasie Panu (tronson cuprins între bd. Ştefan cel Mare şi intersecţia cu str. Sf. Lazăr – Piaţa Sf. Vineri), str. Palat (de la intersecţia cu bd. Ştefan cel Mare până la intersecţia cu str. Sf. Lazăr – sediul BCR) şi str. C. Negri (de la intersecţia cu str. Armeană până la intersecţia cu str. A. Panu).

Restricţionarea traficului va fi în funcţie de necesităţi, iar deciziile punctuale de închidere a circulaţiei vor fi luate, la faţa locului, de către poliţiştii rutieri. În oricare caz, în intervalul 10.00 – 13.00, pe străzile menţionate, vor avea acces mijloacele de transport, autospecialele de intervenţii pentru situaţii de urgenţă şi autovehicule ale structurilor Ministerului de Interne.

„Autovehiculele de transport persoane în regim de taxi participante la acţiunea de protest au obligaţia de a aplica într-un loc vizibil, un element distinctiv sub forma unei coli de hârtie A4 cu însemnul «Protest»“, se arată în dispoziţia emisă de primar.

În acelaşi timp, şoferii participanţi la protest vor putea parca taxiurile pe cele trei străzi care vor avea un regim special în intervalul orar menţionat.

„Deplasarea participanţilor (conducătorilor auto) la eveniment, spre locaţia unde va avea loc pichetarea, respectiv sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, se va face pe trotuar, fiind interzisă staţionarea precum şi circulaţia acestora pe carosabil pe tot parcursul traseului“, se mai precizează în dispoziţie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.