Te căsătorești anul viitor? Fă-ți programare online la starea civilă

Te căsătorești anul viitor? Fă-ți programare online la starea civilă

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a lansat posibilitatea de programare online a căsătoriilor civile pentru anul 2018.

Astfel, pe site-ul www.dlep-iasi.ro, la secțiunea privind programarea online a căsătoriilor, viitorii miri pot alege ziua și ora la care doresc oficierea căsătoriei civile.

Rezervarea se face cu cel puțin 12 zile înainte de data oficierii căsătoriei, iar într-un interval de 15 minute pot fi programate două căsătorii, astfel încât serviciul competent din cadrul DLEP să aibă posibilitatea de a procesa toate solicitările.

Programarea online nu este obligatorie în vederea încheierii căsătoriei. Cu 10 zile calendaristice înainte de data căsătoriei, viitorii soți au obligația de a se prezenta personal în fața ofițerului Stării Civile pentru a completa declarația de căsătorie și a prezenta actele necesare.

În cazul în care căsătoria va fi cu un cetățean străin, informații privind actele necesare și programarea oficierii se obțin exclusiv la sediul Stării Civile Iași.

De la lansarea aplicației, în luna iulie 2013, au fost programate online 8.555 de căsătorii, din care numai pentru anul în curs au fost programate 1.938 căsătorii.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.