Temperaturile la care oamenii se simt cel mai bine

Temperaturile la care oamenii se simt cel mai bine

Un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea americană Berkeley din California arată că anumite temperaturi favorizează o stare de spirit bună pentru oameni.

Profesorul Patrick Baylis consideră că, pentru ca oamenii să aibă o stare de spirit bună, temperaturile trebuie să fie de peste 10 grade Celsius, dar să nu depăşească 21 de grade Celsius. La temperaturi mai mici, oamenii ar fi trişti, sentiment negativ, care ar fi şi mai puternic şi ar afecta şi mai multe persoane pe timp de căldură mare.

Americanii au analizat peste un miliard de mesaje postate pe Twitter, pe care le-au pus în legătură cu temperaturile înregistrate în zonele geografice din care fuseseră emise. Metoda la care au recurs ar putea da ocazia unor interpretări greşite în plan individual, însă, luate în ansamblu, mesajele au o reală dimensiune ştiinţifică.

Temperatura a crescut la nivel mondial în medie cu 0,8 grade Celsius de la primele măsurători din 1880 şi ar urma să crească în continuare în deceniile viitoare.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.