Ţigări de contrabandă, transportate cu calul, la Botoșani

Ţigări de contrabandă, transportate cu calul, la Botoșani

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au prins un tânăr care încerca să introducă ilegal ţigaretele în în ţară cu ajutorul unui cal.

Totul s-a întâmplat după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au primit o informaţii cu privire la un nou transport de ţigări.

Imediat ce au descins pe frontieră, undeva în dreptul comunei Pomârla, poliţiştii de frontieră au reperat un tânăr care venea dinspre graniţă, călare pe un cal pe care erau aşezate şi două colete voluminoase.

Tânărul, Daniel P., în vârstă de 26 de ani, a fost dus la sediu pentru cercetări. Aşa s-a descoperit că ţigaretele de contrabandă fuseseră ambalate aşa încât să poată fi încărcate şi transportate cu uşuriţă pe cal.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 de pachete cu țigări, marca Ashima, în valoare totală de 34.200 lei.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Față de Daniel P. a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.