Tineri de 25 și 31 de ani, prinși beți la volan

Tineri de 25 și 31 de ani, prinși beți la volan

Pe 20 august, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Lețcani, au depistat pe raza comunei Lețcani, pe DE583, un  autoturism care se deplasa cu mișcări sinuoase pe mijlocul drumului public.

Autoturismul a fost oprit, fiind identificat în calitate de conducător auto un tânăr de 31 ani, din comuna Erbiceni.

Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu alcooltestul, rezultând o alcoolemie de peste 0,40 mg/l  alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autoturismului a refuzat prelevarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Cercetările continuă, iar la finalizarea acestora dosarul penal va fi înaintat cu propunere legală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos, au depistat pe raza localității Bălțați, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.