Top 5 destinații europene pentru Revelionul 2017

Top 5 destinații europene pentru Revelionul 2017

Ne mai despart ceva zile de noul an, dar agențiile de turism se întrec în oferte pentru vacanța de Revelion. Vă prezentăm topul celor mai spectaculoase și memorabile destinații pentru petrecerea noului an.

Viena

Dacă dintre toate colțurile de Pământ alegi Viena pentru petrecerea Anului Nou, nimeni nu ar trebui să te mai ia de pe (sau de lângă) ringul de vals sau să oprească ce mai fină muzică să-ți încânte auzul! Lasă-te găsit doar la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze, iar dacă te ocupi din timp, cu conștiinciozitate și primești cumva și o mică moștenire până atunci, poate chiar la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula cu rochii conforme imaginației când aude cuvântului „bal”, dansuri vieneze și sunete melodioase de pahare de cristal ciocnite

Amsterdam

Indiferent de ce așteptări ai de la Revelion, de ce buget sau în ce companie te afli, în orașul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor și al păcatelor vei găsi cam orice cauți pentru a te simți confortabil. Dacă preferi să petreci pe străzile orașului pentru pentru a nu cheltui mare lucru și pentru a-ți impregna spiritul de sărbătoare olandez în haine, în nări și în memorie… În piețele publice din Amsterdam se varsă sacul cu artificii, dansuri, agitație și voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înțesate de oameni care mai de care mai dezlănțuiți. Dacă, din contra, vrei să vezi luminile și cerul fremătând dintr-un loc liniștit, în timp ce încălzești mâinile înghețate ale partenerului de viață, refugiază-te pe unul dintre podurile canalelor și dedă-te spectacolului cu toate simțurile.

Barcelona

Dacă e Barcelona, e ..fiesta! După ce ai admirat spectacolul Fântânilor Magice de la Montjuic, ai îndeplinit tradiția spaniolă, mâncând cele 12 boabe de struguri de la miezul nopții și ai deșertat o sticlă de cava (aceasta din urmă nu e chiar tradiție, dar o dată e Anul Nou, ce Doamne iartă-mă?!) e timpul să te îndrepți spre clubul (la care ai făcut rezervare în prealabil) și să îți dai sufletul pe ringul de dans.  Razzmatazz este unul dintre renumitele cluburi spaniole, având 5 spații cu muzică diferită. Anul trecut, intrarea s-a făcut la prețul de 50 €, ceea lasă de presupus că și anul acesta se va învârti tot undeva pe-acolo.

Bansko

Revelionul în Bansko este o opțiune clasică, dar deloc de ignorat, mai ales dacă vrei să nu îți bați capul cu cine știe ce tradiții și minuni europene și preferi niciodată-demodatul ski, o cină sănătoasă și un spa ca tot omul în preajma Anului Nou. Nu doar că nu îți va topi conținutul portofelului ca pe o bucată de unt băgată în cuptorul încins, dar această cea mai cunoscută și modernă stațiune montană bulgărească te așteaptă cu oferte la hoteluri cum numai bulgarii știu. Cel mai apropiat aeroport este cel din Sofia, iar de acolo poți lua un autobuz care te va duce frumușel până la primitoarea stațiune de ski.

Lisabona

Dacă alegi să petreci Revelionul în acest colț iberic, am putea prea bine să întocmim chiar acum un plan de bătaie. Să începem cu-nceputul: vinul. Faima acestei băuturi aromate, scurt și elegant denumită „porto” în țara lui Vasco da Gama. După ce ai gustat faimoasele vinuri poți să pornești deja spre Terreiro do Paço, cea mai mare piață a orașului și locul de desfășurare al artificiilor și multor concerte gratuite. Pentru ceva mai liniștit, mai retras, mai meditativ, te poți refugia în Turnul Belem și poți urmări de acolo toată nebunia.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.