Trafic de droguri de mare risc. 3 persoane arestate preventiv la Iași

Trafic de droguri de mare risc. 3 persoane arestate preventiv la Iași

Trei persoane au fost arestate preventiv în urma unor percheziții efectuate de către polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași și Constanța, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în județele Iași și Constanța, fiind vizate mai multe persoane bănuite trafic de droguri de mare risc, se arată într-un comunicat al IGPR.

Două persoane au fost depistate în flagrant delict, pe raza județului Constanța, în timp ce efectuau tranzacții cu cocaină și ecstasy și ulterior, în urma efectuării a trei percheziții domiciliare, în perioada 26-27 aprilie, la patru persoane cercetate în cauză, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de droguri de mare risc, bani, precum și alte bunuri care au servit la derularea activității infracționale.

„Din cercetările efectuate au rezultat indicii că, din 2018 până în prezent, una dintre persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat, periodic, cu cantități importante de droguri de mare risc (cocaină și MDMA), pe care le-ar fi comercializat atât în mod personal, cât și prin intermediul altor persoane, în Bacău, Iași și Constanța, obținând astfel beneficii materiale ilicite”, precizează comunicatul IGPR.

În context, relatează comunicatul IGPR, trei persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale, iar la data de 28 aprilie procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor trei. Ulterior, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.