Tramvaiele aduse din Germania, scoase la stradă în martie

Tramvaiele aduse din Germania, scoase la stradă în martie

Conducerea Companiei de Transport Public Iași a anunțat că tramvaiele aduse din Germania la începutul acestui an vor fi scoase la stradă luna viitoare.

Până atunci, specialiștii CTP Iași vor face toate verificările și testările necesare pentru scoaterea celor patru vagoane la stradă. Reprezentanții CTP Iași susțin că tramvaiele model M8C și M6D sunt mai complexe decât cele aflate în prezent în depouri.

„În funcție de cum decurg testările și probele, vrem să punem în circulație tramvaiele la începutul lunii martie. Aceste tramvaie sunt mult mai complexe față de celelalte tramvaie pe care le avem, iar din acest motiv trebuie să facem înstruiri suplimentare cu personalul și simulări pentru a vedea cum se comportă acestea la stradă“, spun reprezentanții CTP Iași.

Lotul de tramvaie second-hand a fost modenizat recent în Germania, iar împreuna cu vagoanele respective, au mai fost aduse și mai multe piese de schimb.

Pentru tramvaiele aduse din Essen, prețul de achiziție a fost de 29.000 euro/bucata, fără TVA și fără transport. Tramvaie tip M6D vor fi cumpărate din Mulheim, pentru un preț de 25.000 euro/bucata, tot fără TVA și fără transport.

În total, achiziția se ridică la 366.520 euro, la care se adaugă costurile de transport estimate la 121.000 euro.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.