Transformatoarele din Botoşani iau foc pe capete

Transformatoarele din Botoşani iau foc pe capete

Pompierii au intervenit pe tot parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică pentru răcirea transformatorului electric de pe strada Mobilei din municipiul Botoşani, care a fost cuprins, sâmbătă, de un puternic incendiu.

Duminică dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu, a anunţat că 14 pompieri cu 3 autospeciale cu apă şi spumă au acţionat continuu pe timpul nopţii, iar misiunea continuă şi în cursul zilei de duminică.

Oficialii ISU susţin că duminică dimineaţă nu aveau energie electrică 220 de consumatori din municipiul Botoşani.

Peste 70 de pompieri şi 10 autospeciale ale ISU Botoşani au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru înlăturarea pericolului de explozie la un transformator electric din incinta unei staţii de transformare din municipiul Botoşani.

Pompierii au acţionat pentru răcirea transformatorului în care existau 11 tone de ulei supraîncălzit. „Recipientul în care se află uleiul din transformator poate să cedeze din cauza temperaturii. Aceasta e singura problemă cu care ne putem confrunta”, a afirmat şeful ISU, colonelul Cristian Amarandei.

Mai multe transformatoare electrice din municipiul Botoşani au ars, sâmbătă la prânz, din cauze încă necunoscute. Incendiile s-au produs în acelaşi timp în diferite puncte din municipiu, echipamentele electrice fiind cuprinse de flăcări foarte mari.

Unul dintre incendii avut loc într-o staţie de transformare al furnizorului de electricitate, iar un altul în curtea Serviciului Poliţiei Rutiere. În curtea Serviciului Poliţiei Rutiere, avaria la transformatorul electric a afectat un autoturism parcat în imediata vecinătate a clădirii în care se se aflau echipamentele electrice. Autoturismul, o Dacia Logan, a fost distrus, pompierii intervenind pentru limitarea efectelor focului.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.