Transplant renal de la donator cadaveric, la Iași

Transplant renal de la donator cadaveric, la Iași

Reprezentanții Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon“ Iași au anunțat ieri că un tânăr în vârstă de 24 de ani, din județul Bacău, care făcea dializă de trei ani, a fost supus unei intervenții de transplant renal.

„În cursul zilei de ieri, la Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» Iași s-a efectuat un nou transplant renal. De data aceasta este vorba despre un transplant efectuat de la donator cadaveric. De menționat este faptul că acesta este primul transplant de la donator cadaveric care se efectuează anul acesta la Iași“, precizează Ionuț Nistor, medic primar nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon“ Iași.

Potrivit medicilor, tânărul suferea de boală de rinichi de câțiva ani și de trei ani de zile efectua ședințe de dializî.

„De această intervenție a beneficiat un pacient în vârstă de 24 de ani, din județul Bacău. Pacientul urma ședințe de dializă de trei ani de zile”, adaugă Ionuț Nistor.

Altfel, pe lângă cei doi rinichi, la Iași s-a mai făcut și recoltare de cornee de la donatorul cadaveric. Donatoarea a fost o femeie în vârstă de 35 de ani, care a suferit un accident. „Un rinichi a rămas la Iași, în timp ce al doilea a ajuns la București. Aceste decizii sunt luate de către coordonatorul național, în funcție de urgențele medicale care apar pe lista de așteptare”, menționează Ionuț Nistor.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.