Trecere de pietoni în zona Popas Păcurari și sens giratoriu la Antibiotice

Trecere de pietoni în zona Popas Păcurari și sens giratoriu la Antibiotice

Până pe 16 septembrie, în zona Popas Păcurari ar trebui să fie amenajată o trecere de pietoni. De asemenea, în zona Antibiotice va fi montat un sens giratoriu și va fi amenajată o trecere pentru pietoni.

Iată ce a spus prefectul Marian Șerbescu:

„Așa cum am promis, urmăresc îndeaproape implementarea măsurilor dispuse pentru creșterea siguranței pietonilor din zona drumului european 58, intrarea în municipiul Iași, zona Popas Păcurari. Astăzi, la Prefectură a avut loc o nouă întâlnire prin care se încearcă rezolvarea problemelor ridicate de cetățenii din zonă. Poate cea mai importantă concluzie este legată de trecerea de pietoni care urmează să fie amenajată în această zonă. Primăria municipiului Iași a finalizat aproape toate procedurile pentru realizarea lucrărilor, lipsând doar un aviz al Poliției Rutiere. Reprezentantul Poliției Rutiere, prezent la întâlnire, a comunicat că, în cazul în care documentația Primăriei este completă, avizul poate fi eliberat în câteva zile.

Având în vedere că finanțarea este asigurată, iar procedurile de achiziție realizate, după eliberarea avizului municipalitatea poate demara lucrările, termenul avansat pentru punerea în funcțiune fiind de 16 septembrie 2017. La acea dată, în zona Popas Păcurari ar trebui să existe o trecere de pietoni, o zonă de protecție pentru pietoni, amplasată pe mijlocul drumului, indicatoare rutiere, inclusiv cu lumină intermitentă, dar și limitatoare de viteză.

O a doua discuție a vizat rondul care urmează să fie amplasat în zona Antibiotice. Documentația se află la faza de avizare. Acest sens giratoriu va fi prevăzut cu o trecere de pietoni în zonă, astfel încât cetățenii din zonă să poată traversa drumul european în siguranță”.

Un comentariu la "Trecere de pietoni în zona Popas Păcurari și sens giratoriu la Antibiotice"

  1. CORNELIA   30/08/2018 at 6:03 am

    A trecut un an de cand ati publicat articolul si nu s-a intamplat NIMIC. Reamintiti factorilor de decizie (ei circula in limuzine), pericolul la care sunt supusi zilnic pietonii care vor sa ajunga la SC Antibiotice SA.
    Nepasare totala!!!!

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.