Trei fetițe băgate în spital de înțepăturile de albine sau viespi

Trei fetițe băgate în spital de înțepăturile de albine sau viespi

Trei fetiţe au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Copii „Sf. Maria“ după ce au fost înţepate de mai multe albine sau viespi. Minorele au avut nevoie de îngrijiri medicale, necesitând ulterior spitalizare.

O fetiţă în vârstă de trei ani a fost înţepată de albine în timp ce era cu părinţii săi în Grădina Botanică. O altă minoră, în vârstă de cinci ani, a fost înţepată de mai multe viespi în timp ce se afla cu familia pe un câmp din apropierea unei localităţi din judeţ.

O tânără în vârstă de 14 ani, din localitatea Domniţa, comuna Ţibana, a fost adusă cu elicopterul SMURD, duminică, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, după ce a fost înțepată de albine.

Fata a fost diagnosticată cu edem quincke, o reacție alergică la înțepătura de albină.

„Fetiţele au fost internate, având nevoie de supraveghere şi tratament, prezentând edeme importante. Tratamentul specific este cel antiedem, iar dacă la faţa locului sunt şi prăbuşiri tensionale şi insuficienţă respiratorie, se administrează adrenalină, cum a fost nevoie în cazul fetiţei de 14 ani. Celelalte două fetiţe au necesitat tratament intravenos cu antiinflamatorii, antihistaminice şi au primit în continuare, din şase în şase ore, medicaţia“, a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „SF. Maria“.

Săptămâna trecută, în comuna ieșeană Movileni, un bărbat a decedat după ce a fost înțepat de sute de albine. A doua zi, alte trei persoane au fost înțepate de albine în aceeași zonă și au ajuns la spital.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.