Trei suceveni vor fi extrădaţi în Franţa

Trei suceveni vor fi extrădaţi în Franţa

Trei bărbaţi din Rădăuţi, Nicolae Visarion Cristin Bejan, Marius Mihai Chirilă şi Ioan Marius Spindeac, au fost arestaţi provizoriu şi vor fi extrădaţi în Franța.

Aceștia sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare de spărgători de magazine de lux din Franţa. Prejudiciul calculat de autorităţile franceze este de 574.413 euro.

În cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată va fi transferată în România pentru executarea pedepsei. De asemenea, instanţa de judecată a mai reţinut că cei trei nu au renunţat la regula specialităţii, adică au fost extrădaţi pentru a fi anchetaţi doar pentru faptele trecute în mandatul european de arestare.

Conform datelor transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Besancon, Nicolae Visarion Cristin Bejan ar fi unul dintre principalii tăinuitori ai acestei grupări organizate. În cazul lui Marius Mihai Chirilă acuzaţiile sunt că „a participat la furturile în bandă organizată care au fost comise şi mai ales la bijuteria MATY din Besancon”, în timp ce Ioan Marius Spindeac este acuzat că a participat efectiv la mai multe fapte.

În Franţa, cei trei vor răspunde pentru infracţiunile de furt, facilitarea justificării mincinoase a originii bunurilor, tăinuire şi degradarea şi deteriorarea cu intenţie de bunuri.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.