Uite Popa, unde-i Popa? Gândirea măruntă şi drumurile judeţene

Uite Popa, unde-i Popa? Gândirea măruntă şi drumurile judeţene

Modul haotic de lucru al preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, pe numele lui Maricel Popa, ne-a surprins la început. Nu prea înţelegeam unde pleacă, de unde vine, ce vrea, cum vrea, dacă vrea… ceva! Acum ne-am obişnuit. Şi nu avem nicio pretenţie de la el.

Din momentul în care a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi a devenit o provocare pentru toată lumea să-l prindă pe Maricel Popa la Iaşi. A fost (aproape) veşnic pe drumuri… în interes de serviciu. Nu vă imaginaţi acum că a rezolvat ceva. Episodul în care declara că se duce la Bucureşti să bată cu pumnul în masă pentru a obţine bani pentru Iaşi este deja unul de notorietate, mai ales că a ajuns în capitală exact când mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş erau în Italia, la Amarice. Bineînţeles că s-a întors acasă cu coada între picioare, însă asta a uitat să mai trâmbiţeze.

Citeşte şi „Parada clişeelor despre educaţie”

De fapt, dacă stai şi te gândeşti bine, în afară de drumuri judeţene, pe Popa nu prea-l auzi să facă multe. „Să facă” este un mod forţat de a zice. Ieri, de exemplu (adică pe 6 septembrie, în Polonia a început cea de-a XXVI-a ediţie a Forumului Economic, unde Euroregiunea Siret-Prut-Nistru este partener instituţional. Euoregiunea îl are preşedinte (pe cine credeţi?) pe numitul Maricel Popa. Atât doar că preşedintele Popa a omis să meargă. Şi îl înţelegem. Atât timp cât nu te interesează deschiderea Iaşiului către lume, ce rost mai are să baţi atâta drum? Nu mai bine stai acasă şi vorbeşti despre drumuri judeţene? Sau te duci la Bucureşti şi te întorci exact cum ai plecat? Răspundeţi dumneavoastră la aceste întrebări, pentru că pe noi Maricel Popa deja ne-a ameţit!

Aşadar, în perioada 6-8 septembrie se desfăşoară Forumul Economic, ediţia a XXVI-a, la Krynica Zdroj, Polonia. Euroregiunea Siret-Prut-Nistru este reprezentată de Ion Leucă, Preşedinte al Raionului Glodeni şi Vicepreşedinte Strategie şi Dezvoltare Regională al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, şi Dumitru-Tudor Jijie, Director Executiv al Asociaţiei Euroregiunea Siret-Prut-Nistru. Nu vrem să vă mai plictisim, aşa că intraţi pe site-ul forumului ca să vedeţi cu ochii dumneavoastră dacă era sau nu important ca Maricel Popa (măcar în calitate de reprezentant al Iaşiului) să fie prezent acolo!

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.