Ultima carte a lui Umberto Eco va apărea pe 26 februarie

Ultima carte a lui Umberto Eco va apărea pe 26 februarie

Ultima carte semnată Umberto Eco va apărea vineri, 26 februarie, în Italia, a semnalat editura „La Nave di Teseo”.

Pape Satan Aleppe. Cronache di una societa liquida” este un eseu ce reuneşte texte publicate începând din 2000 în săptămânalul italian L’Espresso, la care colabora scriitorul filozof şi lingvist.

Titlul reia cuvinte care deschid cântul VII din „Infernul”, din Divina Comedie, de Dante Alighieri. Sensul, foarte misterios, a dat naştere unei mulţimi de interpretări, dar pentru Umberto Eco formularea este „suficient de lichidă pentru a caracteriza confuzia din vremea noastră”, potrivit unui rezumat disponibil pe site-ul editurii.

Iniţial, cartea urma să fie publicată în luna mai, dar decesul autorului a grăbit apariţia ei.

La Nave di Teseo”, care publică această informaţie pe pagina sa de Facebook, este o casă editorială născută din voinţa mai multor autori prestigioşi – printre care Umberto Eco şi Sandro Veronesi – de a proteja independenţa lor şi diversitatea editorială, după naşterea unui gigant în domeniu în Italia.

La 5 octombrie 2015, familia fostului premier şi miliardar Silvio Berlusconi, proprietar al Arnoldi Mondadori Editore, a anunţat că a cumpărat RCS Libri, filiala pentru cărţi a RCS, editor al Corriere della Sera.

RCS, al cărui principal acţionar este constructorul Fiat Chrysler Automobiles (FCA), reuneşte mai multe edituri, printre care Rizzoli şi Bompiani.

Editura „La Nave di Teseo” este condusă de Elisabetta Sgarbi, fost director editorial al Bompiani.

Umberto Eco a decedat la 19 februarie 2016, la Milano. Avea 84 de ani şi suferea de cancer de mai mult timp.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.