Un cartier din Iași, pe primul loc la nivel național

Un cartier din Iași, pe primul loc la nivel național

Un cartier din municipiul Iași este pe primul loc în topul național al zonelor ai căror locuitori sunt mulțumiți de accesul la facilități educaționale, școli, grădinițe, creșe, universitate, bibliotecă, terenuri de antrenament etc.

Topul a rezultat în urma unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

În topul „celor mai avantajoase cartiere”, la nivel național, primul loc este ocupat de cartierul Copou din Iași. Acesta este urmat de cartierele Tineretului din București și Gheorgheni din Cluj-Napoca, urmate de Grigorescu din Cluj-Napoca și Nicolae Grigorescu din București. Din păcate, în top 20 nu mai figurează nici un alt cartier din Iași.

În topul „celor mai neavantajoase cartiere”, pe primul loc se află Oncea din Oradea, urmat de Calea Timișoarei din Reșița, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești. În top 20, Iașiul apare cu două cartiere: Metalurgiei (pe locul 10) și Miroslava (care este comună în județul Iași, dar a fost luată în calcul pur și simplu ca un cartier) – locul 18.

Vezi cele două topuri (primele 20 de locuri) în poza de mai jos.cartiere-top

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.