Un fost polițist, suspect în cazul asistentei medicale bătute până la moarte

Un fost polițist, suspect în cazul asistentei medicale bătute până la moarte

Un fost poliţist, în prezent psiholog în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – ST Vaslui, pe numele lui Mihai Enache, are calitatea de suspect într-un dosar de violenţă în familie, deschis după ce soţia sa, asistentă medicală în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a intrat în comă şi ulterior a decedat.

Iniţial, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală in rem, pentru violenţă în familie raportată la loviri şi alte violenţe, şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„În cauză se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi dispuse măsuri legale în funcţie de probatoriul administrat, dar şi de rezultatul expertizelor dispuse. Cu privire la infracţiunea de violenţă în familie raportată la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, urmărirea penală a fost continuată faţă de un bărbat, acesta având calitatea de suspect”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Asistenta medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui care a intrat în comă la începutul lunii decembrie, existând suspiciunea că ar fi fost agresată de soţ, a decedat, pe 31 decembrie, la Spitalul Clinic „C.I. Parhon” Iaşi, unde fusese transferată.

Având în vedere că pe corpul femeii au fost găsite semne ale unor posibile agresiuni, iar în momentul în care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului vasluian aceasta avea un certificat medico-legal din care reiese că ar fi fost lovită, cadrele medicale au sesizat aceste aspecte reprezentanţilor IPJ Vaslui.

Soţul femeii a lucrat ca poliţist în cadrul IPJ Vaslui, iar în prezent deţine funcţia de psiholog în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră – Serviciul Teritorial Vaslui, reprezentanţii instituţiei anunţând că au fost dispuse o serie de verificări care vizează conduita acestuia. Totodată, ITPF a precizat că va lua măsurile legale, în funcţie de ancheta derulată de organele competente.

„În funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorului, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi va dispune măsuri în conformitate cu Statutul Poliţistului”, au informat reprezentaţii ITPF – ST Vaslui.

În această perioadă, bărbatul figurează ca fiind în concediu medical.

Asistenta medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui care a intrat în comă la începutul lunii decembrie, existând suspiciunea că ar fi fost agresată de soţ, a decedat, luni seara, 30 decembrie, la Spitalul Clinic „C.I. Parhon” Iaşi, unde fusese transferată.

Știrea inițială

O asistentă medicală din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a ajuns în stare gravă la spital, unde a intrat în comă de gradul IV, şi ulterior a fost transferată la Iaşi, existând suspiciunea că ar fi fost agresată de soţ.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, în cursul zilei de joi, 5 decembrie, femeia a fost adusă cu o ambulanţă la Unitatea de Primiri Urgenţe, conştientă, dar confuză, a fost internată în Secţia de Neurologie, unde starea ei s-a agravat, şi a fost transferată la Anestezie Terapie Intensivă, în comă de gradul IV, de unde a fost transportată la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi şi apoi la Spitalul Clinic „C.I. Parhon” Iaşi.

Având în vedere că pe corpul femeii au fost găsite semne ale unor posibile agresiuni, iar aceasta avea un certificat medico-legal din care reiese că ar fi fost lovită, cadrele medicale vasluiene au sesizat aceste aspecte reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie.

„La nivelul IPJ sunt în lucru două dosare penale, unul deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după ce cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui au făcut o sesizare la numărul unic de urgenţă 112, în cursul zilei de 6 septembrie, şi cel de-al doilea pentru violenţă în familie, raportat la loviri şi alte violenţe, deschis în urma unei plângeri făcute de o rudă a victimei”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Loredana Stavăr.

Femeia se află internată în secţia de Terapie Intensivă Mobilă a Spitalului Clinic „C. I, Parhon” Iaşi, iar prognosticul medicilor cu privire la şansele sale de supravieţuire este rezervat.

„Pacienta a fost transferată, în cursul zilei de sâmbătă, este internată în secţia de Anestezie Terapie Intensivă, unde se fac procedurile de evaluare şi inventariere a cauzelor care au dus la agravarea stării sale. Este în stare foarte gravă, cu prognostic rezervat privind şansele de recuperare”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „C. I. Parhon” Iaşi, conf. univ. dr. Ionuţ Nistor.

Soţul femeii a fost poliţist, iar actualmente este angajat ca psiholog în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi – Serviciul Teritorial Vaslui.

Reprezentanţii instituţiei au declarat că nu au fost informaţi oficial de către structurile competente cu privire la acuzaţiile care i se aduc bărbatului şi au precizat că vor formula un punct de vedere cu privire la situaţia angajatului imediat ce vor fi înştiinţaţi.

Sursa foto: vremeanoua.ro

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.