Un fost primar din Bacău, vizat de descinderea DNA la sediul Guvernului

Un fost primar din Bacău, vizat de descinderea DNA la sediul Guvernului

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins luni, 31 iulie, la Guvernul României.

Procurorii au stat de vorbă cu mai mulți angajați ai Executivului, dar i-au și filmat și legitimat pe aceștia.

14 procurori au fost în sediul Guvernului și din primele informații se pare că ar fi ridicat și mai multe documente. „Descinderea s-a făcut pe baza unui mandat de percheziție. Dacă cineva a fost supus unor alte rigori decât cele legale, se poate sesiza Inspecția Judiciară. Așteptăm de la această instituție concluzii motivate”, a spus avocatul Cristian Ene.

Jurnalistul Victor Ciutacu, de la România TV, a atacat dur DNA după aceste descinderi. „Nu e prima dată când se întâmplă asta. Și cu Ordonanța 13 au intervenit imediat. Nu înțeleg de ce a fost nevoie să meargă la Guvern. Îi puteau chema la DNA așa cum au mai făcut”, a spus Ciutacu.

Conform unor surse judiciare, vizat de percheziții a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc. Acesta fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul.

O altă țintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria și e condus de Viorel Ilie, numit nou în guvernul Mihai Tudose. Ilie a fost primar al municipiului Moinești, județul Bacău, iar iarna lui 2016 a fost ales în Senatul României din partea ALDE.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.