Un funcţionar de la protecţia consumatorului Iaşi a recunoscut 11 infracţiuni de luare de mită

Un funcţionar de la protecţia consumatorului Iaşi a recunoscut 11 infracţiuni de luare de mită

Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei al inculpatului B.L., în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale).

În cursul lunilor februarie – mai 2016, în calitate de comisar la Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Iaşi, B.L. a pretins şi primit de la reprezentanţii unui număr de 11 agenţi economici pe care îi controla, diferite sume de bani sau bunuri în cuantum de 1.663 lei, în scopul de a nu dispune sancţiuni contravenţionale.

Ca urmare a activităţilor de procedură penală efectuate, la data de 27.05.2016, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul D.O.S. – Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi, i-au prins în flagrant pe comisarii B.L. şi U.E.C. în timp ce primeau cu titlu de mită, mai multe bunuri şi sume de bani de la administratorii unor societăţi care desfăşurau activităţi comerciale în zona Bazarului Iaşi.

Inculpatul B.L. a fost reţinut de procuror la data de 02.06.2016, iar instanţa de judecată a dispus măsura controlului judiciar până la data de 30.10.2016. În faţa procurorului, inculpatul B.L. a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate Tribunalului Iaşi.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.