Un geniu al matematicii dezvăluie cele mai frecvente greşeli ale pariorilor

Un geniu al matematicii dezvăluie cele mai frecvente greşeli ale pariorilor

În opinia lui Adam Kucharski, există un număr de greşeli care se comit în mod sistematic la cazinou, după cum putem citi în Washington Post.

Adam Kucharski are două obsesii în viaţă: jocul şi matematica. Într-un final s-a consacrat studierii ştiinţelor exacte în cele mai bune colegii şi universităţi din Statele Unite. În cartea sa, „The Perfect Bet: How Science and Math Are Taking the Luck Out of Gambling”, Kucharski vorbeşte de 3 greşeli frecvente făcute de jucătorii de la cazinouri. În opinia lui, „există un număr de erori care se comit în mod sistematic”.

Citeşte şi „Ecranul unui smartphone conţine 600 de microbi”

Pentru Adam Kucharski, jucătorii sunt tentaţi să mizeze banii pe lucrurile care le pot aduce câştiguri mari. „Altfel spus, oamenii supraestimează posibilitatea de a câştiga. Într-o cursă de cai, de exemplu, oamenii sunt tentaţi să mizeze pe calul care le poate aduce cei mai mulţi bani. Oamenii adoră să se focalizeze pe surprize”.

Pe 18 august 1913, la cazinoul din Monte Carlo, culoarea neagră a ieşit de 26 de ori la ruletă, un record neegalat până acum. Aplicând teoria falsei evoluţii a hazardului, foarte răspândită printre jucători, oamenii cred că nu există decât o şansă la un milion ca negrul să iasă din nou, motiv pentru care pariază pe roşu. Ceea ce este o mare greşeală. „Când o culoare iese de mai multe ori la rând, oamenii au tendinţa de a paria mai mulţi bani pe altă culoare. Dacă negrul a ieşit de mai multe ori, oamenii cred că a venit rândul roşului. Aceasta este o eroare psihologică. Evident, această posibilitate nu este adevărată, rezultatul fiind în mod clar aleatoriu”, spune Kucharski.

Minciunile tehnocratului Mihai Chirica. Episodul 1

În general, tactica unui jucător este simplă: cu cât câştigă mai mulţi bani, cu atât va fi tentat să crească suma pariurilor. Pericolul devine foarte important, adrenalina creşte. „Dar faptul că pariorii pierd bani nu diminuează riscurile. Din punct de vedere matematic, acest lucru îi va conduce întotdeauna la faliment. Trebuie să fiţi capabili să rezistaţi tentaţiei şi să scădeţi miza parurilor”, concluzionează Adam Kucharski în Washington Post.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.