Un nou dosar penal pentru Liviu Dragnea

Un nou dosar penal pentru Liviu Dragnea

Nici nu s-a dat verdictul final în dosarul „Referendumul” că Liviu Dragnea s-a mai trezit cu un dosar penal instrumentat de DNA. Şansele ca Dragnea să rămână şef la PSD devin în acest fel din ce în ce mai mici.

Şeful PSD este urmărit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, ambele în formă continuată, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus extinderea urmăririi penale faţă de suspectul DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

– instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

– instigare la fals intelectual, în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2006 – decembrie 2012, suspectul Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.
În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.
Această conduită infracţională a fost de natură să aducă persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale în cuantum total de 91.362 lei precum şi operarea în carnetul de muncă a vechimii în muncă corespunzătoare.

Suspectului Dragnea Nicolae Liviu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.