Un nou scandal de corupție lovește medicina ieșeană. Cine este cel vizat…

Un nou scandal de corupție lovește medicina ieșeană. Cine este cel vizat…

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, alături de ofițerii de la Direcția Generală An­ticorupție (DGA), au efectuat ieri, 11 iulie, cinci per­cheziții, vizat fiind un medic suspectat de fapte de corupție.

Descinderile au vizat, se pare, un medic de chirurgie cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Iași. „În cauză există probe certe că, în cursul zilei de ieri și astăzi (luni și marți – n.r.), medicul vizat a pretins și primit cu titlu de mită, de la un număr de șase persoane, diferite sume de bani pentru condiționarea actului medical. Cercetările continuă pentru probarea între­gii activități infracționale, iar în funcție de evoluția situației, vom reveni cu detalii“, au transmis reprezentanții DGA.

Surse medicale l-au indicat ca posibil vizat de investigația procurorilor pe medicul Eugen Bitere, însă până la această oră nu există o confirmare oficială în acest sens. Acesta, conform surselor neoficiale, ar fi pretins bani, în euro și lei, de la mai mulți pacienți, pentru a-i opera.

O acțiune de mai mare amploare a avut loc Institutul de Boli Cardiovasculare în 2012, atunci când DNA a ridicat documente de la unitatea spitalicească. In­ves­tigația, începută atunci de către fostul procur DNA Emilian Eva, este și în prezent în cercetare, acuzațiile fiind de luare de mită, abuz în serviciu sau fals

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.