Un șofer beat turtă susține că a uitat că nu se mai circulă pe pietonalul Ștefan cel Mare

Un șofer beat turtă susține că a uitat că nu se mai circulă pe pietonalul Ștefan cel Mare

Polițiștii Biroului Rutier Iași au reținut un bărbat, cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. De râs este faptul că bărbatul a fost prins cu mașina pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în zona închisă traficului rutier. El a declarat că, fiind plecat din țară, nu știa că nu se mai circulă pe pietonal!

La data de 01 decembrie, în jurul orei 05.00, polițiștii rutieri au fost sesizați de către polițiștii locali cu privire la faptul că un autoturism a pătruns pe pietonalul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași, în zona restricționată traficului rutier.

În urma primelor cercetări efectuate,  a rezultat că șoferul, un bărbat, de 32 ani, din comuna Holboca, în timp ce ar fi condus o autoutilitară pe str. Colonel Langa, dinspre str. Sf. Andrei către b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, la intersecția cu b-dul Ștefan cel Mare și Sfânt ar fi intrat în coliziune cu un pilon montat pentru restricționarea traficului rutier în zonă, ar fi pătruns pe pietonal și și-ar fi continuat deplasarea, fiind ulterior oprit  de polițiștii locali.

Bărbatul  a declarat verbal că nefiind din municipiul Iași, iar în perioada 2015-2017 fiind plecat din țară, nu cunoștea sistematizarea actuală a traficului rutier în zonă.

Având în vedere că șoferul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind de mult peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta  a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime omenești.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 01 decembrie polițiștii Biroului Rutier au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.