Un ziar din Vaslui pune sub semnul întrebării serviciile oferite de un spital din Iaşi: „Huşeancă de 38 de ani moartă după o banală operaţie de colecist la Arcadia Iaşi!”

Un ziar din Vaslui pune sub semnul întrebării serviciile oferite de un spital din Iaşi: „Huşeancă de 38 de ani moartă după o banală operaţie de colecist la Arcadia Iaşi!”

Reproducem integral articolul publicat de cotidianul Vremea Noua din Vaslui.

TRAGEDIE… O huşeancă în vârstă de 38 de ani, Smaranda Patras-Donose, a murit în condiţii care încă nu au fost pe deplin lămurite, la Iaşi, după o operaţie de colecist, făcută în Centrul Medical Arcadia.

Apropiatii femeii spun că, în urma acelei operaţii, aparent de o dificultate medie, au apărut complicaţii, iar pacienta ar fi fost transferată de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Degeaba s-au străduit medicii de la unitatea medicală de stat să mai îndrepte situaţia, căci starea de sănătate a Smarandei s-a înrăutăţit de la o oră la alta, ea stingându-se din viaţă luni, 20 august.

Vestea cumplită i-a înmărmurit pe cei din familia sa, dar şi pe prietenii şi cunoştinţele care nu puteau să accepte această tragedie. „Cum se poate aşa ceva? Ce Spital e acela unde s-a putut întâmpla asta? De ce s-a ajuns în această situaţie? Doamne fereşte, să mai mergem la operaţie sau să stăm acasă, să murim pe paturile noastre?”, au fost doar câteva dintre întrebările pe care o mulţime de oameni revoltaţi le-au adresat la aflarea veştii.

Trebuie spus că Smărăndiţa era fiica bibliotecarului huşean Constantin Donose, ieşit la pensie de ceva vreme. „Numai în sufletul domnului bibliotecar şi al soţiei sale, Valeria, să nu fie nimeni, în aceste momente cumplit de grele! Sincere condoleanţe şi multă putere de a trece peste toate”, a fost unul dintre zecile de mesaje transmis online.

Smaranda Patras-Donose lucra la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Iaşi şi era mama a doi copii. Avea 38 de ani şi huşenii o ştiu bine, căci aici a crescut, a copilărit şi a făcut anii de liceu. Vestea acestei tragedii a produs rumoare şi nimeni nu voia să creadă că s-a putut întâmpla aşa ceva, într-un centru medical de prestigiu, unde standardele, se spune, sunt foarte ridicate. Din păcate, familia sfâşiată de durere a confirmat drama prin care trece. Apropiaţii Smarandei spun că aceasta a mers la Arcadia, unde a fost programată pentru operaţia de colecist. Nu se ştie încă de ce, după intervenţia chirurgicală, au apărut complicaţiile. Situaţia s-a agravat, luându-se decizia transferului către Spitalul Sfântul Spiridon. Acolo, zadarnic s-au străduit medicii să o salveze pe Smaranda, căci lucrurile s-au dovedit ireversibile, iar pe 20 august, femeia s-a stins din viaţă.

„Iubita noastră, Smărăndiţa, ne-a părăsit! Dumnezeu să o odihnească”, a fost mesajul deznădăjduit pe care mama sa, Valeria Donose, l-a transmis pe o retea de socializare.

Zeci de mesaje de condoleanţe au început să curgă, iar oamenii transmiteau gânduri în care arătau nu doar că le sunt alături în aceste clipe de suferinţă, dar şi că tragedia aceasta le-a stârnit revolta, întrucât fiecare merge la spital cu nădejdea de a se face bine, însă, din ce în ce mai puţine autorităţi, le pot garanta acest lucru. „Refuz să cred una ca asta! Nu se poate!!! Suntem alături de voi! Dumnezeu să o aibă în pază”, a scris Franka. „Nu există cuvinte potrivite pentru acest lucru. Eu, cel puţin, nu le găsesc. Dumnezeu să îi odihnească sufletul. Păcat”, a fost un alt mesaj.

Smaranda va fi adusă la Husi, pentru a fi înmormântată, iar trupul neînsufleţit va fi depus la capela din proximitatea Bisericii „Sfântul Anton”. Înmormântarea, spun apropiaţii, va avea loc vineri, 24 august.vremea-noua-1

Sursa: Vremea Nouă

2 comentarii la "Un ziar din Vaslui pune sub semnul întrebării serviciile oferite de un spital din Iaşi: „Huşeancă de 38 de ani moartă după o banală operaţie de colecist la Arcadia Iaşi!”"

  1. Pingback: Încă o moartea suspectă în spital. Bărbatul fusese operat pentru corectarea unei deviaţii de sept! | Nord Est News

  2. Paslaru Carmen   23/08/2018 at 10:05 pm

    Dumnezeu sa te ierte Smaranda!Dumnezeu sa tina in pază copii, familia si pe toți cei care au cunoscut-o!

    Răspunde

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.