Unde se organizează alegeri anticipate în Regiunea de Nord-Est

Unde se organizează alegeri anticipate în Regiunea de Nord-Est

La nivelul întregii ţări, în 49 de unităţi administrativ-teritoriale din 32 de judeţe au loc alegeri locale parţiale pentru funcţia de primar. Campania electorală pentru acest scrutin parţial a început pe 27 mai, respectiv cu 15 zile înainte de data alegerilor, şi s-a încheiat sâmbătă la ora 7.00.

În Regiunea de Nord-Est se organizează alegeri anticipate în următoarele localităţi:

Iaşi

În judeţul Iaşi, se organizează alegeri anticipate doar în comuna Şipote, după ce primarul ales în 2016, Dorin Mircea Malii, şi-a pierdut funcţia, fiind condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

În comună au fost amenajate 4 secţii de votare, în incinta şcolilor din satele Chişcăreni, Hălceni, Şipote şi Iazu Nou.

În cursa pentru funcţia de primar s-au înscris: Constantin Puiu (PSD), viceprimarul care a asigurat interimatul până acum, Ionel Nicuriuc (PNL) şi Petru Corlat (PMP).

Bacău

Locuitorii din Moineşti au fost chemaţi la vot după ce edilul Viorel Ilie a fost ales senator de Bacău din partea ALDE. Postul lăsat liber a fost preluat de către viceprimarul oraşului, Valentin Vieru (ALDE), care a decis să candideze la funcţia de primar.

5 candidaţi s-au înscris în cursa electorală: actualul primar interimar (ALDE), Paul Claudiu Cotîrleţ (PSD), Ştefan Cezar Vascan (PNL), Pavel Căpraru (PNŢCD) şi Ionel Mircea Găburici (PMP).

Neamţ

Alegerile locale parţiale pentru funcţia de primar se desfăşoară în trei localităţi, respectiv în municipiul Roman şi comunele Bălţăteşti şi Pipirig.

Pentru funcţia de primar al municipiului Roman s-au înscris patru candidaţi: actualul primar interimar Lucian Micu (PNL), Marius Neculai (PSD), Elena Chelmuş (PMP) şi Radu Samson (USR).

În municipiul Roman au fost amenajate 43 de secţii de votare, iar în listele electorale permanente sunt înscrişi 59.068 de alegători, iar alte 50 de persoane sunt pe listele complementare.

Funcţia de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, liberalul Laurenţiu Leoreanu, a demisionat ca urmare a alegerii sale ca deputat.

În comunele Bălţăteşti şi Pipirg, mandatele de primar au rămas vacante după pedepse cu închisoarea ca urmare a infracţiunii de abuz în serviciu.

Atât la Pipirig, cât şi la Bălţăteşti sunt înscrişi candidaţi din partea PSD, PNL, ALDE şi PMP.

La Pipirig sunt şapte secţii de votare pentru cei 7.078 alegători, în timp ce la Bălţăteşti au fost amenajate trei secţii de votare şi sunt 3.477 alegători.

Botoşani

Peste 2.200 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate la urne la alegerile locale parţiale din comuna Vlăsineşti din judeţul Botoşani. Sunt amenajate trei secţii de votare, în satele Vlăsineşti, Sîrbi şi Miron Costin. În cursa electorală s-au înscris patru candidaţi: Andrei Bouariu, din partea Partidului Social Democrat (PSD), Mihai Cojocariu, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), Ionel Oniciuc, din partea Partidului Naţional Liberal (PNL) şi Cornel Velniciuc, din partea Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Alegerile de la Vlăsineşti au loc ca urmare a faptului că fostul primar, Lucian Trufin, a obţinut, la scrutinul din decembrie anul trecut un mandat de senator.

Suceava

Locuitorii comunelor sucevene Siminicea şi Iacobeni sunt chemaţi la urne pentru a-şi alege noul primar. S-au organizat câte trei secţii de votare în fiecare comună şi s-au înscris candidaţi de la trei partide, respectiv PSD, PNL şi PMP, precum şi un independent.

La Iacobeni a intrat în cursă Viorel Maxim de la PSD, Cezar Vasile Groza de la PNL, Viorel şutea de la PMP şi independentul Eugenia Marilena Iacoban.

La Siminicea candidează Maria Murariu de la PSD, Vasile Clim de la PNL şi Cristi Gheorghe Florea de la PMP.

Alegerile pentru funcţia de primar al comunei Siminicea au fost câştigate anul trecut de social-democratul Sergiu Paşniciuc, care a demisionat din motive personale în luna ianuarie a acestui an. La Iacobeni funcţia de primar a rămas vacantă după ce Angelica Fădor, de la PNL, a fost aleasă deputat la alegerile parlamentare din 2016.

Vaslui

Cetăţenii din comuna vasluiană Fruntişeni îşi vor desemna din nou primarul, după ce edilul care a câştigat alegerile locale de anul trecut a fost suspendat din funcţie în urma unei condamnări definitive pentru abuz în serviciu.

La nivelul comunei Fruntişeni s-au înscris în cursa pentru funcţia de primar 3 candidaţi. În cele două secţii de votare organizate în comună sunt aşteptaţi la urne 1.420 de cetăţeni cu drept de vot.

Fostul primar al comunei Fruntişeni, Neculai Lupu, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, el fiind suspendat din funcţie în luna iulie a anului 2016. De atunci, interimatul a fost asigurat de viceprimarul comunei, Liliana Sava.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.