USR va susține candidați independenți la alegerile locale

USR va susține candidați independenți la alegerile locale

USR a aprobat Regulamentul care permite susţinerea candidaţilor independenţi la alegerile locale. Nicuşor Dan poate avea sprijinul partidului pentru Primăria Capitalei

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abţineri, restul fiind voturi „pentru”. Dan Barna afirmase anterior că Nicuşor Dan a fost invitat să se înscrie în USR şi „pentru că în felul acesta, eu consider că USR şi întregul mesaj de a construi un mesaj credibil ar fi mai puternic”, însă acesta nu a dat curs invitaţiei, motivând că „deocamdată este în logica de candidat independent”. „Este unul dintre candidaţii pe care noi îi considerăm viabili şi cu şanse să poată fi candidatul unic al Opoziţiei, în ceea ce înseamnă lupta pentru Bucureşti şi pentru câştigarea Bucureştiului de la Gabriela Firea”, a completat Barna despre Nicuşor Dan.

Dan Barna consideră că USR contribuie la „victoria forţelor reformatoare”. „Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcţionare, printre care şi un regulament privind susţinerea la alegerile locale a candidaţilor non-membri sau independenţi,   introducând posibilitatea ca filialele judeţene sau locale ale USR să decidă susţinerea unor candidaţi externi”, se arată într-un comunicat de presă al USR, remis MEDIAFAX.

De asemenea, va exista posibilitatea desemnării candidaţilor externi, statutar, prin diverse moduri, anume negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise.

„În cazul în care filialele judeţene sau locale decid deschiderea alegerilor către candidaţi externi, desemnarea candidaţilor la primării sau la consilii judeţene se va face statutar în baza unor   mecanisme alternative printre care negocieri, sondaje sau alegeri primare deschise. După desemnarea candidaţilor interni, organizaţiile USR pot încheia alianţe electorale cu alte partide sau  organizaţii politice. Candidaţii externi susţinuţi de USR trebuie să îndeplinească condiţiile legale, dar şi criteriile de integritate ale USR”, mai este precizat în document.

Liderul USR este de părere că USR va contribui, în acest mod, la „victoria forţelor reformatoare la alegerile locale”.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forţelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală şi credibilă de schimbare   după 30 de ani de administraţie clientelară PSD care a blocat dezvoltarea şi modernizarea ţării. Bucureştenii ar putea avea pentru prima dată şansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetăţenii”, a explicat, potrivit sursei citate, preşedintele USR, Dan Barna. El a mai spus că „e important să avem candidaţi a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială şi reputaţia lor să nu poată prejudicia prestigiul şi imaginea USR. Asta înseamnă fără  penali, fără traseişti, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securităţi sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”.

Pentru aprobarea regulamentului au fost înregistrate doar două abţineri, restul fiind voturi „pentru”.

„Tot în cadrul şedinţei de sâmbătă a Comitetului Politic, a fost adoptată Carta Valorilor USR, un document care prezintă principiile şi valorile pe care partidul şi-a construit programul de   guvernare”, mai informează partidul.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.