Vă uitaţi la Realitatea TV? Iată ce părere are despre voi un acţionar al postului

Vă uitaţi la Realitatea TV? Iată ce părere are despre voi un acţionar al postului

Într-o apariţie televizată, ciudată zicem noi, acaparatoare spun ei, Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii postului de televiziune Realitatea TV, a făcut (unde altundeva dacă nu la postul lui) o declaraţie cel puţin halucinantă: „românii care nu se informează, românii care se simt mai slab pregătiţi, ca să nu zic proşti, care sunt indiferenţi la soarta comunităţii, mai bine să se gândească să nu meargă la vot”!

Citeşte şi „Iaşiul râde în hohote. Tehnocratul Mihai Chirica a ajuns şef la PSD!”

Noi suntem într-un moment foarte complicat. Noi ca ţară. Politicienii nu o să spună asta, pentru că, în mod evident, vinovat e cel de la volan care te-a adus prin gropi. Şi dacă îi vedem, sunt tot ăia. Că indiferent cât am puncta noi originea răului în România, pe cei care candidează astăzi îi găsim şi acum 10 ani, şi acum 15 ani, şi dacă nu-l găsim pe Iliescu, găsim emulii săi sau unii care îl imită. În aceste condiţii, vreau să fac un apel în această situaţie critică a României, românii care nu se informează, românii care se simt mai slab pregătiţi, ca să nu zic proşti, care sunt indiferenţi la soarta comunităţii, mai bine să se gândească să nu meargă la vot, pentru că mai rău fac. N-am spus niciodată lucrul acesta, dar noi avem din ce în ce o masă mai mare de oameni care se entuziasmează prea uşor în necunoştinţă de cauză. Nu am nimic cu cei care, informaţi fiind, pot să greşească conform raţionamentelor lor, dar să facă efortul de informare. La noi românii nu se mai informează, doar se revoltă. Şi dacă mai sunt şi activi din punct de vedere electoral, nasc nişte monştrii. Din acest entuziasm sau din această revoltă, de la caz la caz, se nasc nişte monştrii politici. Şi de aceea românii ce nu se informează mai bine să nu meargă să voteze”, a spus, printre altele Cozmin Gusă.

1. Dreptul de a alege şi de a fi ales este un drept constituţional, domnule Cozmin Guşă.

2. Cine şi ce vă dă dreptul de a-i împărţi pe români în proşti şi deştepţi? Dumneavoastră, care vă ocupaţi de un postul de televiziune aflat în insolvenţă şi pe care nu reuşiţi să-l salvaţi, faceţi parte din categoria proştilor sau a deştepţilor?

3. În 2004, când aţi condus campania electorală a lui Traian Băsescu, românii erau mai informaţi decât sunt astăzi? Sau acea perioadă nu se ia în calcul?

O altă declaraţie a lui Gusă: „Deci, legat de votanţi, am spus acum vreo două săptămâni că o proporţie mare din masa de votanţi din România s-a îndobitocit. Însă, să stăm liniştiţi că nu e vorba numai de România, dacă ne uităm în SUA vedem şi acolo o masă largă îndobitocită. Şi din nefericire asta este epoca. Numai că acolo sistemul este aşezat, partidele sunt consolidate, iar acolo nu se permit derapaje cum sunt posibile în România de la o zi la alta”….

Dar, să vedem cine este Cozmin Guşă şi ce a făcut el în ultimii ani:

* între 1994 şi 2001 a deţinut mai multe funcţii importante în mass-media centrală, în special în trustul lui Dan Voiculescu

* a intrat în politică în 2001, devenind repede Secretar General al PSD (pe vremea lui Adrian Năstase), unde a stat până în 2003

* în 2004 a fost director de campanie al lui Traian Băsescu

* la începutul lui 2005 s-a certat lui liderii PD (inclusiv cu Traian Băsescu), a părăsit partidul şi a înfiinţat PIN (Partidul Iniţiativa Naţională)

* în martie 2013 a intrat în acţionariatul Realitatea TV prin Strategies Research Investments SRL (86,513817357%), care-i are ca acţionari pe Cozmin Guşă (50%) şi Maricel Păcuraru (50%)

* în acest an a fost audiat la DNA în dosarul lui Ludovic Orban, liberalul fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, după ce, în martie, a contactat un om de afaceri solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.