Vacanţele tip city break s-au ieftinit cu 15 – 20%

Vacanţele tip city break s-au ieftinit cu 15 – 20%

Vacanţele de tip city break în Europa au intrat în ceea ce se poate numi extrasezon, care va dura până la sfârşitul lunii august, perioadă în care tarifele serviciilor de cazare vor scădea cu până la 15 – 20%, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism online.

Micşorarea preţurilor este generată în special de scăderea cererii, interesul turiştilor mutându-se către pachete tip charter, în destinaţii cu mare şi plajă, unde se pot bucura de relaxare, valuri şi vizite opţionale. Majoritatea turiştilor care cumpără vacanţe online au ales deja, pentru vara aceasta, pachete în locaţii însorite, precum insulele greceşti – Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar şi Mallorca sau Tenerife (Spania), Cipru, Croaţia sau Portugalia.

Este un efect normal al pieţei. Vara este perioada concediilor prelungite în destinaţii calde, majoritatea cu mare, plaje şi atracţii la îndemână, şi mai puţin a sejururilor active, în destinaţii urbane”, explică pentru Agerpres Remus Vişan, directorul general al Paravion, agenţia de turism online care a realizat studiul.

Marile oraşe europene tind să fie lăsate pe plan secund de turişti pe timpul verii, care preferă să le viziteze primăvara sau toamna, când nici căldura nu este sufocantă în marile aglomeraţii urbane. Potrivit datelor analizate de Paravion, tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate high season pentru acest tip de vacanţe, respectiv, aprilie, mai, septembrie, octombrie.

Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în oraşe din Italia, Cehia sau Olanda. Astfel, dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun şi bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie acelaşi pachet poate fi achiziţionat cu 275 de euro. De asemenea, costul unui city break de două nopţi în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun şi zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie. Cei care vor să vadă Praga pe timp de vară o pot face într-un buget mediu de 240 euro/persoană, faţă de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu două nopţi de cazare la trei stele şi biletele de avion în luna martie.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.