Val de sinucideri de Crăciun

Val de sinucideri de Crăciun

Patru persoane au ajuns la UPI „Sf. Spiridon” din Iași după ce au vrut să își pună capăt zilelor, de Crăciun. Toți pacienții au primit îngrijiri medicale de specialitate, iar starea lor este stabilă în prezent. În regiunea București-Ilfov, 13 persoane au încercat să se sinucidă în prima zi de Crăciun.

„În prima zi de Crăciun, un bărbat în vârstă de 67 ani a fost adus cu ambulanța cu o tulburare organică de comportament. Rezultatele investigațiilor medicale au arătat faptul că pacientul avea o intoxicație voluntară medicamentoasă și un traumatism cranio-cerebral. După ce a fost stabilizat, a fost direcționat către Spitalul de Neurochirurgie Prof.univ.dr.Nicolae Oblu”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU „Sf.Spiridon” Iași.

Pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 38 ani, din Iași, a decis să își pună capăt zilelor și a înghițit otravă pentru șoareci. Chiar dacă a fost transportat de urgență la spital, după aplicarea tratamentelor și spălăturilor stomacale, bărbatul a refuzat să mai colaboreze cu medicii și a plecat acasă. Tot într-o stare foarte gravă a ajuns și o tânără de numai 18 ani. „Fata a înghițit un număr mare de pastile, din declarațiile ei. Nu a vrut să motiveze gestul, însă, dacă nu era găsită de rude, putea să își piardă chiar și viața. Tot în aceste zile a mai fost adus un bărbat de 40 de ani, din Iași, care a vrut să își taie venele cu un cuțit. Când a fost adus la spital avea o plagă tăiată autolitică 1/3 superioară față volară antebraț stâng. Acesta a fost stabilizat și transportat la domiciliu. Cei mai mulți dintre acești pacienți refuză consultul psihiatric și din nefericire, sunt aduși din nou cu tentative de suicid, a mai spus prof. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU „Sf. Spiridon” Iași.

Medicii spun că aceste cazuri sunt frecvente în perioada sărbătorilor, când oamenii rămân singuri și, din cauza unor probleme personale, ajung la gesturi disperate.

Peste 1000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în București de Crăciun. Dintre acestea sute au ajuns la spital ca camerele de gardă după ce au sunat la 112.

Fie că vorbim despre probleme digestive sau despre consum de alcool, medicii de pe salvări au fost în alertă în prima zi de Crăciun.

„1098 de persoane au avut nevoie de ambulanță de Crăciun. Dintre acestea, 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, respectiv cazuri foarte grave şi urgenţe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgenţe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de persoane care au prezentat afecţiuni digestive, au fost şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă. De asemenea, au fost 13 tentative de suicid în regiunea Bucuresti – Ilfov”, a declarat Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.