Vânzările Volkswagen în SUA au scăzut cu 25%

Vânzările Volkswagen în SUA au scăzut cu 25%

În luna noiembrie 2015, vânzările Volkswagen pe piaţa din SUA au scăzut cu 25%, după ce diviziile sale premium Audi şi Porsche au recunoscut că au instalat softul care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale, transmite DPA.

Livrările au scăzut la 23.882 de vehicule, comparativ cu 31.725 de unităţi vândute de toate brandurile Volkswagen în noiembrie 2014. Declinul reflectă oprirea vânzărilor tuturor vehiculelor echipate cu motoare TDI de doi litri cu patru cilindri şi motoare V6 de trei litri, a anunţat grupul german.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, iar grupul a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursieră. În septembrie şi octombrie, vânzările grupului Volkswagen pe piaţa americană au crescut uşor.

Totodată, Volkswagen a anunţat că va rechema la service 324.000 de vehicule diesel în India, echipate cu motoare ce conţin softul controversat. Rechemările includ modelele VW, Skoda şi Audi.

Marţi, 1 decembrie, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a revizuit în scădere ratingul de credit al VW, de la „A minus” la „BBB plus”. Agenţiile de evaluare financiară Moody’s şi Fitch au retrogradat, la rândul lor, calificativul atribuit grupului german, din cauza scandalului emisiilor.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.