Vasile Şalaru, profesorul cu „spatele drept, pieptul în faţă…”, îl face pe Dragnea „frustrat”!

Vasile Şalaru, profesorul cu „spatele drept, pieptul în faţă…”, îl face pe Dragnea „frustrat”!

Vasile Şalaru, consilier judeţean şi vicepreşedinte ALDE Iaşi, s-a trezit din nou vorbind. Şi nu în baie, ci în BZI, ziarul care-l mai bagă din când în când în seamă, făcându-i mai mult defavoruri decât favoruri!

Într-un aşa-zis comunicat, Vasile Şalaru îl atacă virulent pe Liviu Dragnea, acuzându-l că este „frustrat” şi că a provocat artificial o criză politică, şi îi ridică în slăvi pe Sorin Grindeanu, Daniel Constantin (care nu mai face parte din ALDE) şi pe Mihai Chirica…

Vă reamintim că decizia de a-l da jos pe Sorin Grindeanu a fost luată de PSD împreună cu ALDE, partid din care face parte şi Vasile Şalaru. Este drept, însă, şi că Vasile Şalaru este extrem de supărat (ca să nu zicem şi noi frustrat) că a pierdut şefia partidului la Iaşi (după venirea lui Varujan Vosganian), că nu a ieşit senator la alegerile din iarnă sau că nu va mai avea niciodată şansa de a candida pentru primăria Iaşi… Totodată, ştim şi că Şalaru este un apropiat al lui Daniel Constantin şi că, pentru a nu-şi pierde postul de consilier judeţean, l-a trimis pe aghiotantul de la Casa Corpului Didactic din Iaşi (Silviu Iordache) să pună bazele Pro România la Iaşi.

Vasile Şalaru este, dacă vă mai aduceţi aminte, acel secretar de stat din ministerul Învăţământului care, printr-o declaraţie de toată jena, a reuşit să fie zburat din funcţie fără drept de apel. Tot Vasile Şalaru este şi individul care azi îl critică pe Mihai Chirica, iar mâine îl laudă, în funcţie de cum bate vântul prin Piaţa Unirii…

Ca să nu o lungim, Vasile Şalaru, ca de fiecare dată în istoria sa politică, mizează din nou pe o carte necâştigătoare şi cere să fie dat afară din ALDE. Noi credem că şeful partidului, Călin Popescu Tăriceanu, nu are de ce să nu-i facă pe plac, mai ales că, din câte am văzut, susţinerea lui Şalaru la Iaşi se apropie cu paşi mari de zero!

Iată comunicatul trimis de Şalaru, aşa cum a apărut el în BZI:

Actuala criză politică nu este rezultatul unui eşec în guvernare ci este provocată artificial de Liviu Dragnea ca urmare a unor nemulţumiri şi frustrări cu caracter personal. Guvernarea Grindeanu este perfect funcţională şi în interesul cetăţenilor români aşa cum au apreciat primarul de Iaşi Mihai Chirica precum şi preşedintele partidului Pro România Daniel Constantin. Susţinerea premierului Grindeanu este singura soluţie politică pentru depăşirea crizei actuale în interesul României şi al cetăţenilor săi. Noi în Iaşi avem şansa de a oferi structura pe care se bazează această soluţie politică, esenţială pentru viitorul României.

Stabilitatea politică internă asigură progresul ţării în cadrul arhitecturii de relaţii europene şi internaţionale, precum şi în relaţia noastră excelentă cu Statele Unite ale Americii. Premierul Grindeanu este garantul acestei stabilităţi pe care a construit-o împreună cu cabinetul sau, uneori în condiţii extrem de dificile, care au fost generate de interesele personale ale unor lideri politici, interese care nu erau chiar conforme cu interesele ţării. Noi dorim să continuăm întărirea stabilităţii politice şi dezvoltarea dialogului instituţional în interesul ţării care se poate realiza prin susţinerea premierului Grindeanu. Progresul societăţii noastre nu poate fi susţinut prin regresul leadershipului partidelor politice. Premierul Grindeanu, preşedintele Daniel Constantin, primarul nostru Mihai Chirica precum şi mulţi alţii ne-au arătat un alt mod de a face politică prin sacrificarea intereselor imediate şi chiar personale în favoarea intereselor României şi ale cetăţenilor săi”.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.