Verdele gălbui, culoarea anului 2017

Verdele gălbui, culoarea anului 2017

Pantone, institutul de renume mondial considerat autoritatea principală în materie de culori, a anunţat culoarea anului 2017.

Dacă în 2016, Pantone nu s-a putut decide asupra unei singure culori şi au fost alese rozul prăfuit şi albastrul serenity, pentru anul viitor culoarea aleasă este verde. Mai exact, o nuanţă de verde crud cu tentă gălbuie care se numeşte „greenery”.

Această culoare nu a fost aleasă întâmplator, ea fiind un răspuns la evenimentele din 2016, care simbolizează dorinţa oamenilor de schimbare şi de unitate cu natura. „Greenery este este o nuanţă proaspătă de galben-verde, care evocă primele zile de primăvară, atunci când verdeaţa naturii reînvie, se restaurează şi reînnoieşte. Culoarea duce cu gândul la înflorirea frunzelor şi le propune privitorilor să respire adânc şi să se oxigeneze. Culoarea vitalităţii, greenery reprezintă dorinţa de schimbare”, descriu cei de la Pantone culoarea anului 2017.

Aceeaşi culoare a fost folosită în mişcarea sufragetelor la începutul secolului al XX-lea şi în timpul protestelor din anii ’60 şi ’70.

verde-galbui2

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.