Vicepreşedinte PSD, atac fără precedent la Victor Ponta

Vicepreşedinte PSD, atac fără precedent la Victor Ponta

Într-o conferinţă de presă susţinută la sfârşitul săptămânii trecute, Mihai Chirica, primarul Iaşiului şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional, a lansat un atac fără precedent la adresa fostului şef al partidului, Victor Ponta.

Citeşte şi „Iaşiul râde în hohote. Tehnocratul Mihai Chirica a ajuns şef la PSD!”

Printre bâlbe, greşeli gramaticale şi râsete isterice, Mihai Chirica a făcut ceea ce niciun pesedist cu scaun la cap nu ar fi făcut în această perioadă: l-a atacat într-o manieră grosolană pe cel care este cu cel puţin zece clase deasupra sa (şi nu numai din punct de vedere politic). Nu o să comentăm prea mult, dar înainte de toate vă prezentăm ce a spus Mihai Chirica în conferinţă (înregistrarea se găseşte şi pe YouTube):

Aş mai îndrăzni puţin pentru a mai descreţi frunţile celor din presă. Mă gândeam în timp ce vorbea domnul Grecu, la probele ce vor avea loc, cele 9 probe pe parcursul etapei Iaşi, ce-ar fi fost Cioca-Boca dacă nu s-ar fi răsturnat Ponta acolo. Cine ar fi auzit de acea localitate… Şi cred că am asistat la prima cădere aşa, pe traseul biblic al fostului premier. Iar ce s-a întâmplat în Bucureşti a fost ultima. Am dat-o aşa într-un spaţiu mai plăcut… aşa de glumă. Fiecare traseu şi-a pus un nume de marcă de vin şi pentru Cioca Boca aţi lăsat-o Blanc. Cred că a fost o pură coincidenţă, dar se potriveşte. Blanc a rămas de la început” Întrebat de presă de la ce s-a luat de a făcut această asociere, Chirica a continuat: „Nu, dar chiar nu m-am luat. Chiar mă gândeam că Cioca Boca fără Ponta e…”(râs isteric)!

1. Liviu Dragnea ştia de atacul pe care vicepreşedintele PSD Mihai Chirica îl va lansa la adresa lui Ponta?

2. Dată fiind situaţia din PSD din acest moment, când nimeni nu-l atacă pe Ponta de teamă ca acesta să nu plece din partid, ce a vrut, de fapt, Mihai Chirica? Să-i dea un motiv de plecare lui Ponta sau să arate că pe el nu-l interesează ce întâmplă în partid? Probabil vă mai aduceţi aminte de episodul cu „există un PSD al intelectualilor şi un PSD al analfabeţilor”…

3. Suntem curioşi cum va reacţiona Liviu Dragnea… Şi, ca să anticipăm puţin, probabil îl va face pe Mihai Chirica şef peste Organizaţia Judeţeană Iaşi a PSD, în locul mult mai calculatului Victorel Lupu…

4. O să spuneţi acum că Dragnea nu se va atinge de Chirica pentru că a câştigat primăria municipiului Iaşi… Avem, însă, o veste proastă pentru dumneavoastră: şi o coadă de mătură dacă ar fi candidat din partea PSD ar fi câştigat Iaşiul cu proiectele (finalizate) lăsate moştenire de Gheorghe Nichita!

5. Revenim cu o întrebare mai veche pentru Liviu Dragnea: faceţi parte din tabăra „intelectualilor” sau a „analfabeţilor” din PSD? Nu de alta, dar am vrea să ştim şi noi dacă PSD este împărţit în două tabere, aşa cum spunea vicepreşedintele naţional Mihai Chirica…!

6. Şi o ultimă chestiune. Dacă oamenii gen Mihai Chirica sunt cei care vor conduce PSD în alegerile din iarnă, nu pot decât să-i felicit pe cei din PNL pentru viitorul prim-ministru. În ceea ce-l priveşte pe Victor Ponta, notorietatea de care se bucură acum îl face unul dintre cei mai puternici oameni ai momentului. Fapt pe care Mihai Chirica nu are cum să-l înţeleagă, pentru că el, în general, nu prea înţelege cuvinte de genul „politică”, „recunoştinţă”, „popor”…

Citeşte şi „Să-i învăţăm pe corporatişti să gândească!”

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.