Victor Ponta îl acuză de corupţie pe soţul Alinei Gorghiu

Victor Ponta îl acuză de corupţie pe soţul Alinei Gorghiu

Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta 1, s-a prezentat miercuri dimineaţă (10 februarie) la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Potrivit unor surse judiciare, Isar, soţul copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, a fost citat ca martor într-un dosar privind fapte de corupţie.

Imediat după ce a fost făcut acest anunţ, Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook următorul comentariu: „Nu cunosc, în mod evident, motivele chemării de azi la DNA. Pot însă să spun că în aproape 4 ani de activitate ca Prim-Ministru a fost o singura ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru – Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu despre situaţie şi a înţeles – în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni”.

Contactat de Agerpres, Crin Antonescu (preşedinte al PNL în perioada despre care vorbeşte Victor Ponta) a spus că nu ştie care sunt motivele care au dus la schimbarea lui Isar din guvern. „Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (…) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur şi simplu, acuzaţii. Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (…) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL. Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni”, a declarat pentru Agerpres fostul lider PNL.

Sursa foto: Agerpres

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.