Victorie de prestigiu pentru Poli Iaşi

Victorie de prestigiu pentru Poli Iaşi

Politehnica Iaşi s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o dramatic pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-2 (2-0), pe teren propriu, în sferturile de finală ale competiţiei.

Poli Iaşi, care a obţinut prima sa victorie cu Mircea Rednic antrenor, s-a impus prin golurile marcate de Nicandro Breeveld (13, 90+2), Ovidiu Horşia (42), după erori mari ale apărării craiovene.

Ambele goluri ale Universităţii au fost marcate de Dan Nistor (54 – penalty, 90), la primele sale goluri în tricoul alb-albastru, primul după un fault comis de portarul Denis Rusu asupra lui Elvir Koljic, iar al doilea cu un şut de a 26 de metri, la care Rusu nu a reuşit să blocheze balonul.

Poli a mai avut ocazii prin Răzvan Grădinaru (3), Horşia (9), Andrei Cristea (10, 51), Manuel De Iriondo (10). Universitatea a irosit oportunităţi prin Valentin Mihăilă (18, 78), Alexandru Cicâldău (32).

Poli Iaşi s-a alăturat, în careul de aşi al competiţiei, echipelor Dinamo şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Universitatea a ratat şansa de a juca finala Cupei României pe teren propriu, având în vedere că ultimul act este programat pe Stadionul „Ion Oblemenco”.

Politehnica Iaşi – Universitatea Craiova 3-2 (2-0), Stadion „Emil Alexandrescu” – Iaşi.

Au marcat: Nicandro Breeveld (13, 90+2), Ovidiu Horşia (42), respectiv Dan Nistor (54 – penalty, 90).

Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), Mihai Marius Marica (Bistriţa); arbitru de rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)

Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) – CCA, Felix Grigore (Bucureşti) – FRF.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.