Victorie uriașă pentru CSM Poli Iași

Victorie uriașă pentru CSM Poli Iași

Jucătorii lui Flavius Stoican au învins-o pe FC Botoșani și rămân în cărți pentru calificarea în play-off.

Gazdele puteau deschide scorul în prelungirile primei reprize, dar Cobrea a intervenit perfect la lovitura liberă executată de brazilianul Jo.

Portarul oaspeților nu a mai avut ce face în minutul 53. Platini i-a pasat decisiv lui Andrei Cristea, iar atacantul ieșenilor a îndeplinit o simplă formalitate. Căpitanul lui CSM Poli Iași a semnat cea de-a 90-a reușită în Liga 1.

FC Botoșani a răspuns prin Mihai Roman, care a fost aproape să înscrie unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului. A încercat o execuție spectaculoasă, dar Rusu a fost la post. Pe final, Platini a fost aproape să dubleze avantajul gazdelor, dar bara s-a opus și jucătorii lui Stoican s-au impus cu 1-0.

Cu acest succes, CSM Poli Iași a egalat-o la puncte pe FC Botoșani.

Min. 90+4 Ocazie Botoșani. Portarul Cobrea urcă în careu în speranța obținerii măcar a unui punct, însă fără niciun efect pe tabela de marcaj.

Min. 90+1 Bară Poli Iași. După un contraatac al ieșenilor, Mihalache îi pasează lui Platini, care însă nimerește bara.

Min. 87 – Cartonaș galben Botoșani – Miron primește cartonașul galben după ce îl obstrucționează pe Sin.

Min. 86 – Ocazie Botoșani. Roman execută o lovitură liberă direct în brațele lui Rusu.

Min. 83 – Schimbare FC Botoșani. Chitoșcă intră în locul lui Oaidă.

Min. 81 – Schimbare Poli Iași. Autorul golului, Andrei Cristea, este înlocuit cu Jagodinskis.

Min 80 – Cartonașe galbene Poli Iași și FC Botoșani. Roman este avertizat după după ce îl împinge pe Jo, fără a avea mingea. Acesta ripostează verbal și primește și el cartonaș.

Min. 74 – Ocazie Poli Iași – Frăsinescu reia cu capul o lovitură de colț executată de Andrei Cristea, dar portarul Cobrea este la post.

Min. 72 – Cartonaș galben Poli Iași – Bosoi este avertizat după un fault dur la Moruțan.

Min. 70 – Schimbare FC Botoșani. Iese Golofca și intră Cucu.

Min. 61 – Ocazie mare FC Botoșani. O centrare îl găsește pe Golubovic în careu, acesta lasă mingea pentru Golofca, însă balonul respins greșit de Sin ajunge la Roman, care execută o foarfecă spectaculoasă, prinsă însă de portarul ieșenilor, Rusu, intrat la pauză în locul lui Koșelev.

Min. 60 – Schimbare FC Botoșani. Mircea Axente este înlocuit cu Bojan Golubovic, fost jucător la Poli Iași.

Min. 53 – Gooool Poli Iași. Andrei Cristea deschide scorul. Zaharia îl deschide pe Platini, care îi pasează lui Cristea în fața porții. Căpitanul ieșenilor îndeplinește o simplă formalitate, împingând mingea în poartă.

Min. 50 – Cartonaș galben Poli Iași. Căpitanul ieșenilor, Andrei Cristea, îl faultează din spate pe Moruțan.

Min. 49 – Antrenorul secund al ieșenilor, Eugen Trică, este trimis de Istvan Kovacs în tribune pentru proteste.

Min. 46 – Schimbare Poli Iași. Portarul Koșelev, accidentat, e înlocuit cu Rusu.

45+2 Ocazie Poli Iași – Brazilianul Jo a bătut lovitura liberă, dar Cobrea a respins greu de lângă bară. A fost cea mai mare șansă a ieșenilor.

Min. 45+1 – Cartonaș galben FC Botoșani. Burcă îl faultează pe Andrei Cristea, Kovacs dă lovitură liberă și îi acordă lui Burcă un cartonaș galben.

Min. 41. Schimbare Poli Iași. Iese Bădic, accidentat, și intră Zaharia.

Min. 38 – Cartonaș galben Poli Iași. Qaka este avertizat după ce l-a ținut de tricou pe Axente.

Min. 35 – Ocazie Poli Iași – Andrei Cristea execută o lovitură liberă, care a junge în careu la Jo, însă brazilianul reia defectuos cu capul și portarul Cobrea prinde mingea. A fost primul șut pe spațiul porții.

Min 25 – Cartonaș galben Botoșani. Oaspeții primesc al doilea avertisment după ce Ungurușan a avut o intervenție dură, din spate, asupra lui Sin.

Min. 23. Ocazie Botoșani – Roman primește o pasă în careu, însă trage din nou peste poartă.

Min 17. Cartonaș galben Botoșani – Primul avertisment al meciului. Oaidă este avertizat de arbitrul Istvan Kovacs, după o intrare tare la Chelaru.

Min. 10 – Ocazie Botoșani – Roman, de pe partea dreaptă, pătrunde în centru și trage peste poartă. Din nou, Golofca s-a demarcat, încă nu a fost văzut de Roman.

Min. 3 – Șansă Botoșani – Moruțan încearcă un șut la poartă, dar trage slab.

Echipele de start

CSM Poli Iași: Koșelev – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Chelaru, Qaka – Platini, Sin, Jo – Cristea. Rezerve: Rusu, Panțîru, Kizito, Cisse, Zaharia, Jagodinskis, Mihăescu.
Antenor: Flavius Stoican

FC Botoșani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Mușat – Achim, Oaidă – Roman, Moruţan, Golofca – Axente. Rezerve: Pap, Plămadă, Tincu, Cucu, Dumitraș, Chitoșcă, Golubovic.
Antrenor: Costel Enache

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.