Virajul la stânga, interzis pe trei străzi intens circulate

Virajul la stânga, interzis pe trei străzi intens circulate

Primăria municipiului Iași a anunțat introducerea unor noi modificări în regulile de trafic din Iași.

Pe strada Păcurari sunt 3 zone care vor fi reglementate:

– la intersecția cu stradela Florilor (lângă Grădinița FEG), unde s-a interzis virajul la stânga, pentru coborârea pe stradela respectivă.

– la intersecția străzii Păcurari cu strada Cișmeaua Păcurari (care pornește din dreptul ultimului bloc vechi și coboară în strada Arcu, în spatele fostului magazin Billa). „Strada Păcurari are o singură bandă de ieșire dinspre centrul orașului și orice viraj la stânga face imposibil traficul în acest sens“, a explicat Mihai Chirica. De menționat este și faptul că toți cei care urcă pe Cișmeaua Păcurari sunt obligați să facă la dreapta, având și linie continuă în intersecția respectivă.

– interzicerea virajului la stânga pe sensul spre ieșire din oraș urmează să fie impusă și la intersecția șoselei Păcurari cu stradela Canta (înainte de stația „Munca Invalizilor“).

Reamintim că, în „conflictul permanent de circulație“ determinat la intersecția străzilor Smârdan cu Sfântul Lazăr, soluția propusă a fost de a interzice celor care ies de Smârdan să vireze la stânga, spre Podu Roș. Poliția Rutieră și-a dat deja acordul pentru montarea semnului „Obligatoriu la dreapta“ acolo, alături de triunghiul „Cedează trecerea“.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.