Virusul West Nile a făcut ravagii în România

Virusul West Nile a făcut ravagii în România

80 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile în perioada 1 mai – 29 septembrie și s-au înregistrat 8 decese din această cauză, conform unui centralizator publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Cele opt persoane care au decedat provin din județele Brăila, Ialomița, Iași, Mureș, Teleorman și București. De asemenea, datele arată că cele mai multe cazuri de infecție cu West Nile au fost înregistrate în Brăila (17) și municipiul București (16), fiind urmate de Galați (8), Ilfov (6), Ialomița (5), Iași (5), Bacău (4), Dolj (3), Olt (3), Giurgiu (3), Prahova (2), Tulcea (2), Constanța (2), Mehedinți, Mureș, Teleorman, Vâlcea – câte un caz.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.