Virusul West Nile face ravagii la Iaşi. 4 persoane au ajuns la spital

Virusul West Nile face ravagii la Iaşi. 4 persoane au ajuns la spital

Patru noi cazuri de infectare cu virusul West Nile, virus care se transmite la om prin înţepătura de ţânţar, au fost înregistrate în judeţul Iaşi.

Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât primul caz de infectare cu virusul West Nile a fost raportat în urmă cu doar două săptămâni.

Primul caz vorbeşte despre un bărbat de 67 de ani, din comuna Probota, Iaşi, care a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi prezentând semnele bolii. Cel de-al doilea caz este cel al unui bărbat de 71 de ani, din Paşcani. Acesta a fost diagnosticat cu meningită şi este internat în Compartimentul de Te­rapie Intensivă (ATI) al Spitalului de Boli Infecţioase.

Celelalte persoane care s-au prezentat la spital sunt tot doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, din comunele Plugari şi Movileni.

Specialiştii spun că starea primilor doi diagnosticaţi este mai gravă pentru că vârsta este mai înaintată şi pentru că aceştia sufereau de alte boli, astfel că infecţia a favorizat disfuncţia unor organe.

Infecţia cu virusul West Nile se manifestă iniţial sub forma unei viroze, cu simptomatologie specifică, şi se poate transmite şi prin sânge.

Postaţi un comentariu

Adresa dvs de mail nu va fi afişată.